CJ a alocat 1,6 milioane lei doar pentru reabilitarea instalațiilor electrice și de oxigen de la Infecțioase

0

Valul 4 al pandemiei de Coronavirus găsește Spitalul Județean mai pregătit decât a fost până acum în lupta cu acest virus.

Doar pentru reabilitarea instalațiilor electrice și de oxigen de la Secția Infecțioase a Spitalului Județean, Consiliul Județean a alocat 1,6 milioane lei și a făcut tot posibilul pentru creșterea numărului de paturi pentru pacienții cu Covid-19.

De asemenea, în farmaciile Spitalului Județean, dau asigurări liderii CJ, sunt stocurile necesare de medicamente.

 

La solicitarea BanulBotoșănean.ro, Consiliul Județean a transmis pregătirile făcute pentru a întări Spitalul Județean Mavromati în lupta cu Coronavirus:

  

 

”Consiliul Județean a pus la dispoziția Spitalului Județean „Mavromati” fondurile necesare pentru reabilitarea instalațiilor de oxigen și a celor electrice din cadrul celor două corpuri de clădire ale Secției de Infecțioase, respectiv 1,6 milioane de lei.

Lucrările pe secția destinată adulților au fost finalizate și 43 de paturi sunt alocate pentru bolnavii de COVID și urmează a se solicita autorităților sanitare să crească numărul paturilor alocate acestei patologii cu încă 8. Aceste paturi asigură prize de oxigen pentru pacienții cu forme medii și critice.

În secția pentru copii lucrările sunt în curs, având un grad de execuție de 70%. Pe etajele pe care au fost finalizate sunt disponibile 28 paturi care asigură oxigenoterapia. Potrivit estimărilor făcute de constructor și conducerea Spitalului Județean „Mavromati”, până la începutul săptămânii viitoare vor fi finalizate lucrările la saloane care reunesc încă 16 paturi. Ca și în cazul secției pentru adulți și la cea pentru copii se va solicita aprobarea creșterii numărului de paturi destinate acestei patologii cu încă 8. 

 

De asemenea, în diferitele secții ale Spitalului sunt alocate încă 46 de paturi pentru pacienții bolnavi de Covid.

În funcție de evoluția epidemiologică, conducerea Spitalului va solicita modificarea structurii, astfel încât să se poată asigura asistența medicală pentru persoanele care au contactat virusul SARS-CoV-2. 

Referitor la materialele sanitare de protecție pentru personalul medical și pacienți, conducerea Spitalului Județean a precizat că are asigurate stocurile necesare, având și contracte în derulare cu diferiți furnizori. De asemenea, în farmaciile Spitalului există stocuri de medicamente conform protocoalelor medicale în vigoare.”

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *