Administrație Știri locale

CJ a scos la licitație studiile pentru două proiecte de investiții de peste 44 milioane euro din fonduri europene

Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani





Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani

Două proiecte de investiții de peste 44 milioane euro din fonduri europene sunt în pregătire la Consiliul Județean Botoșani și în acest sens instituția a lansat două licitații pentru elaborarea studiilor necesare.

Este vorba despre Proiectul privind elaborarea studiilor tehnico-economice necesare Drumului Vămii, finanțat prin POAT, ofertele pentru acest proiect care are o valoare de peste 3,2 milioane lei se pot depune până pe 2 noiembrie. CJ vrea să modernizeze 48,9 km de drum județean Care să plece din Hănești-Vlăsinești și să ajungă prin Săveni până la Vama Rădăuți Prut. Proiectul are o valoare de 40 milioane euro și va fi finanțat POR 2021-2027.

 


 

Al doilea proiect este elaborare documentației pentru modernizare Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, care va avea o valoare totală de 4,1 milioane euro.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, susține că mandatul său va fi axat pe atragerea de fonduri europene deoarece nu se poate baza pe obținerea de finanțări de la Guvern.

”Avem determinarea de a atrage fonduri europene pentru că în contextul tăierilor bugetare operate de guvernul PNL-USRPLUS în acest an, dar și de perspectivele privind PNRR, acestea sunt singura șansă pentru dezvoltarea județului și recuperarea decalajului față de celelalte județe ale țării. De la preluarea mandatului am accelerat modul de lucru privind atragerea de fonduri europene. În primele două luni de mandat am reușit să obțin aprobarea Consiliului pentru Dezvoltare Revională Nord-Est, iar acum vorbim de proiecte în derulare”, a declarat Doina Federovici.