Administrație Știri locale

Specialiștii în sănătate au primit cheile de la locuințele ANL



 


Comunicat de presă:

Cheile primelor apartamente construite în programul ANL pentru specialiștii în sănătate printr-un proiect al Consiliului Județean Botoșani au fost înmânate joi, 21 octombrie, chiriașilor de către președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Anterior, aceștia au semnat contractele de închiriere la sediul Consiliului Județean. 

„Ne ținem de cuvânt. Am promis că vom face tot ceea ce ne stă legal în puteri pentru a rezolva o parte din problemele cadrelor medicale, pentru a face atractiv sistemul sanitar botoșănean pentru tinerii specialiști, și iată, că astăzi, se materializează unul dintre demersurile făcute de către Consiliul Județean. Primii specialiști în sănătate au primit cheile de la locuințele ANL ridicate în blocul din strada Ștefan cel Mare. Le urăm multă sănătate, să se bucure alături de familiile lor de aceste locuințe, care au fost construite într-o zonă frumoasă și liniștită a orașului”, a declarat Doina Federovici. 



 


Procesul de repartizare continuă, în proxima ședință de plen consilierii județeni urmând să aprobe repartizarea a încă două dosare, după care, potrivit legii, va trebui să se calculeze chiria. De asemenea, tinerii specialiști în sănătate pot depune în continuare dosarele pentru obținerea unei locuințe ANL. „Intenția noastră este să creăm cele mai bune condiții pentru tinerii specialiști, astfel încât ei să poată lucra în liniște pentru sănătatea botoșănenilor. Avem nevoie de tineri valoroși la Botoșani și de aceea niciun efort nu este prea mare”, a mai spus Doina Federovici.  

Blocul de locuințe pentru specialiști, care urmează acum etapele procesului de recepție, are 20 de apartamente, dintre care 15 cu două camere și cinci cu o cameră. De aceste locuințe pot beneficia medicii rezidenți și medicii specialiști chiar dacă au împlinit deja vârsta de 35 de ani.