Administrație Știri locale

Primarul Andrei, haos total: ”Nu renunțăm la tramvai… Pe Primăverii scoatem dalele anul viitor… vom depune un nou proiect pentru tramvaie”





Prezent într-o emisiune la Tele M, primarul Cosmin Andrei a făcut mai multe anunțuri cu privire la proiectul de modernizare a liniilor de tramvaie din municipiul Botoșani de peste 40 milioane euro care este aproape de a fi abandonat.

Priamarul Andrei nu a avut curaj să spună clar că renunță la proiect: ”Nu renunțăm, aștept finalizarea licitației, dar avem nevoie de prea mulți bani”.

În schimb a anunțat că anul viitor vor fi scoase dalele de tramvai de pe strada Primăverii și vor fi dezafectate stațiile de călători de lângă acestea.

 


”Pe Primăverii scoatem dalele anul viitor… nu costă mult”, a declarat primarul Andrei.

Acesta a precizat că municipalitatea are nevoie de 60 milioane lei credit pentru a acoperi costurile suplimentare cauzate de scumpirea materialelor de construcții, în special oțelul și cuprul, iar pe lângă acest credit ar mai fi nevoie de unul de 20 milioane lei pentru finalizarea lucrările la Teatrul Mihai Eminescu.

”Nu pot împrumuta Primăria și să nu mai facem altceva în oraș în afară de tramvaie”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Bomba a venit în momentul în care primarul a anunțat că alternativa la renunțarea la proiectul de 40 milioane euro fonduri europene o reprezintă inclusiv depunerea unui nou proiect pe fonduri europene pentru …TRAMVAIE.

 


”Avem posibilitatea pe POR(programul operațional regional) să cumpărăm autobuze electrice, există în ghiduri trecută această posibilitate, acolo unde vom contribui cu 2%. Dar vom putea depune un nou proiect pentru tramvaie, care să acopere toate costurile proiectului, îl vom depune. Noi avem contractul de finanțare semnat în continuare”, a precizat Andrei.

 

Dacă Primăria Botoșani renunță la proiectul de 40 milioane euro pentru modernizarea liniilor de tramvaie, înseamnă că toți banii care s-au cheltuit în ultimii 6-7 ani pentru toate studiile și avizele au fost consumați de pomană. Apoi, primarul a anunțat că va scoate dalele de tramvai și va repara strada Primăverii cu bani din bugetul local, iar apoi că ar putea depune proiect pentru autobuze electrice, dar asta înseamnă luarea de la zero cu toate actele, la fel ca pentru proiectul de modernizare a liniilor de tramvai, doar că de axeastă dată pentru autobuze electrice, iar asta ar însemna noi bani din bugetul local cheltuiți în acest sens.

Primele studii pentru modernizarea liniilor de tramvai au fost făcute când primar era Ovidiu Portariuc, iar contractul de finanțare a a fost semnat când primar era Cătălin Flutur, în ultimul an de mandat, în timp ce licitația a fost făcută de primarul Cosmin Andrei, asta ca să putem percepe ce înseamnă ca timp reluarea procedurii pentru documentația necesară pentru autobuze electrice.