Administrație Știri locale

ADIO cozi și stat la ghișeu! Din ianuarie 2022, platformă online pentru plata impozitelor și taxelor din Botoșani

 





Contribuabilii botoșăneni vor avea la dispoziție o platformă prin care vor putea efectua mai multe operațiuni online, printre care și plata de taxe și impozite locale.

Primăria Municipiului Botoșani, prin Direcția de Taxe și Impozite Locale (DITL), implementează module online, Avansis Mobile și Avansis Online, care vor fi funcționale, cel mai probabil, din ianuarie 2022.

În curs de semnare se află și un contract cu un procesator de plăți online, având ca obiect principal prestarea de servicii de administrare a plăților efectuate prin metode electronice. Aceste servicii sunt necesare pentru implementarea modulului Avansis Mobile.

 


 

Prin acest contract, unitatea botoșăneneană va beneficia de:

1. Servicii de consultanță și asistență tehnică în vederea implementării sistemului de acceptare a plăților și integrarea cu platforma securizată a procesatorului, în funcție de metodele electronice de plată selectate.

2. Servicii de administrare, în numele și pe seama UAT Botoșani, a plăților ordonate de către contribuabili, în funcție de metodele electronice de plată implementate de UAT Botoșani – în acest sens, municipalitatea va gestiona aspectele tehnice și operaționale în relația cu furnizorii acreditați de servicii specializate pentru efectuarea plăților în cauză (bănci, operatori de telefonie mobilă, etc.)

3. Servicii de suport clienți pentru aspectele operaționale curente (customer helpdesk)

4. Servicii antifraudă de monitorizare plăți și prevenire fraudă la efectuarea plăților.

Durata contractului este de un an de zile de la semnare de către ambele părți, perioadă în care se estimează că se vor realiza plăți online prin intermediul aplicației Avansis Mobile, în valoare de 1 milion de lei. Comisionul de tranzacționare pentru toate tipurile de carduri pentru persoane fizice și juridice, cuprins în contract, este de 0,8% fără TVA, în lei, per tranzacție finalizată, rezultând astfel o sumă de 8.000 de lei, fără TVA.

 



 

Modulul Avansis Mobile va sta la dispoziția cetățenilor pentru efectuarea de plăți parțiale sau integrale de taxe și impozite, vizualizarea istoricului de tranzacții efectuate, urmărirea stadiului documentelor depuse sau programarea pentru diferite servicii.

Pentru accesarea acestei platforme, cetățenii vor descărca aplicația Avansis Mobile din magazinul de aplicații pe dispozitivul pe care doresc să-l instaleze. Ulterior se va crea un cont, urmând pașii anunțați.

Modulul Avansis Online propune o modalitate de depunere a cererilor de certificate fiscale, declarații mijloace de transport, declarații imobiliare fiscale în format online, cereri adeverințe APIA, cereri cerificate urbanism.

Pentru conectarea la platformă se va accesa site-ul Primăriei Municipiului Botoșani/Direcția de Taxe și Impozite Locale, unde contribuabilul își va crea și activa cont de utilizator.

SURSA: Primăria Botoșani