Administrație Știri locale

Gireadă a îmbogățit proprietarii a 700 de hectare de teren din Mihai Eminescu. Terenurile au trecut în intravilan și prețurile au explodat

v

 

Boom imobiliar în comuna Mihai Eminescu! Pe finalul lui 2021, comuna Mihai Eminescu, condusă de primarul Verginel Gireadă, este martora unei bombe imobiliare. Peste noapte, Primăria Mihai Eminescu a îmbogățit mulți localnici printr-o simplă mutare birocratică.

Primarul Verginel Gireadă a anunțat într-o emisiune la Tele M că a fost finalizat Planul Urbanistic General al comunei Mihai Eminescu, iar asta a dus la trecerea din extravilan în intravilan a câtorva sute de hectare de teren, adică o explozie a prețurilor terenurilor pe care până acum nu se putea construi, dar din 2022 vor putea găzdui noi investiții imobiliare.

Gireadă a anunțat că nu mai puțin de 700 de hectare de teren au trecut din extravilan în intravilan, iar asta înseamnă dublarea sau chiar triplarea prețurilor de vânzare.



”Avem localizarea tuturor caselor din satelit pe fiecare număr. Avem PUG, pe care l-am bibilit vreo zece ani de zile, și îi anunț pe oameni că săptămâna trecută am primit avizul. Au fost incluse în intravilan circa 700 de hectare de teren.

Îi anunț pe proprietarii celor 700 de hectare pe zone adiacente satelor și drumurilor comunale le-am dublat sau chiar triplat prețurile. Pentru voi am făcut-o, nu pentru mine pentru că voi veți vinde terenurile. La impozite nu o să plătiți mai mult, decât foarte puțin pentru că diferențele dintre extravilan și intravilan nu sunt foarte mari, în schimb v-am dublat sau chiar triplat prețurile pentru unii, i-am scutit de un PUZ, care înseamnă câteva sute de milioane de lei vechi, i-am scutit de un PUD, care înseamnă peste 10.000 de lei. Pot foarte bine cu o adeverință să meargă la notariate să treacă în intravilan”, a declarat primarul Verginel Gireadă.

Hărțile în sistem electronic vor fi puse pe site-ul Primăriei Mihai Eminescu după sărbătorile de iarnă. Această schimbare face loc noilor investiții imobiliare în comuna Mihai Eminescu, ”regina” atragerii acestor fluxuri de capital în ultimii 15 ani.