Știri locale

FOTO Sediul PNL Botoșani, cucerit de Mihai Eminescu 





Comunicat de presă: ”Recitindu-l pe Eminescu, ne reîntoarcem, ca într-un dulce somn, la noi acasă” (Mircea Eliade)

Astăzi, de Ziua Culturii Naționale, la sediul Partidului Național Liberal, profesori, membri ai Departamentului pentru educație și cultură au invitat câțiva tineri din cadrul Organizației TNL și simpatizanți, la o activitate educativă și culturală, pentru a marca Ziua Poetului Național Mihai Eminescu, născut la Botoșani, la 15 ianuarie 1850.

Au fost evocate aspecte biografice și mărturii ale contemporanilor vremii, redate în volumul ”Pașii poetului” al scriitorului botoșănean contemporan și foarte cunoscut, domnul Gellu Dorian, în colaborare cu domnul Emil Iordache, apărut la Ed. Timpul, 2000.

 


Participanții la activitate au redat, din memorie, versuri ale poetului, apoi, după audiție, au recompus strofele poeziei ”Criticilor mei”, știut fiind faptul că, poetul nu a fost doar un romantic, ci a avut și numeroase apariții publicistice, incluzând și aspecte referitoare la politica vremii, la educația tinerilor, la sistemul de învățământ, la frământările sociale și la problemele curente ale românilor. Din volumul ”Opere politice”, au fost selectate fragmente care demonstrează implicarea lui Mihai Eminescu în viața publică și opiniile sale despre evoluția societății românești.

Activitatea s-a finalizat cu depunerea unor jerbe de flori la bustul poetului Mihai Eminescu, din parcul care-i poartă numele.

La evenimentul de astăzi, au participat și: prefectul județului Botoșani, domnul ec. Dan Nechifor, președintele TNL, domnul ec. Radu Grigoraș, primvicepreședintele PNL, domnul ec. Sorin Cornilă, vicepreședintele PNL responsabil de Departamentul pentru educație și cultură, doamna prof. dr. Ada Alexandrina Macovei, vicepreședintele PNL responsabil de Departamentul pentru politici în sănătate, doamna dr. Monica Delia Adăscăliței. Mulțumim fiecărui coleg, pentru implicare și contribuție la reușita activității.

În aceste condiții pandemice, participarea la eveniment a fost una restrânsă și ne cerem scuze colegilor care ni se alătură an de an și ar fi dorit să participe și la activitatea de astăzi. Sperăm că, pe 15 iunie, vom putea organiza un eveniment mai amplu.

Comunicat de presă PNL