Administrație Știri locale

Salvarea tramvaielor din Botoșani vine de la București. Primarul Andrei a trimis adrese pentru a primi sprijin financiar de la Guvern





Proiectul de modernizare a transportului public local cu tramvaie, finanțat din fonduri europene, mai poate spera la o singură șansă de salvare înainte de a fi îngropat definitiv de actuala administrație politică a Primăriei municipiului Botoșani.

Primarul Cosmin Andrei a anunțat că a purtat discuții și chiar a transmis o adresă oficială din partea Primăriei Botoșani către Guvern pentru a primi sprijin în derularea acestui proiect de investiții.





”Am transmis Guvernului, ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Dezvoltării că nu putem suporta costurile majorate ale proiectului și nu mai avem nici timpul necesar derulării lui și așteptăm să vedem ce sprijin vom primi de la nivel central”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Dacă municipiul Botoșani va primi sprijin financiar pentru a acoperi costurile suplimentare ale proiectului de modernizare a transportului cu tramvaiele și dacă va putea implementa proiectul și după decembrie 2023 fără să ramburseze fondurile europene alocate, se va putea relua licitația pentru stabilirea firmei sau firmelor care să implementeze proiectul.

Totodată, licitația pentru achiziția a 9 tramvaie noi pentru municipiul Botoșani este în curs de derulare la Ministerul Dezvoltării.