Administrație Știri locale

Primarul Andrei: ”Este inacceptabil ca indiferent de etnie, gen, să aducă locuințele la o stare atât de degradată. Nu se vor întoarce în Centrul Istoric!”





Primăria Botoșani începe evacuarea asistaților social care au primit locuințe sociale în Centrul Istoric și care au devastat casele primite de la municipalitate.

Primarul Cosmin Andrei a vizitat câteva dintre locuințele devastate de chiriașii sociali și a anunțat că după ce imobilul va fi reabilitat va avea o cu totul altă destinație.

Totodată, edilul-șef a întărit decizia de a scoate toți asistații social din Centrul Istoric.

 





”Astăzi am inspectat mai multe zone din Centrul Istoric semnalate ca fiind nevralgice, unde am descoperit o multitudine de nereguli. Acțiunea de azi a fost și ca urmare a numeroaselor cereri ale foștilor chiriași de a se reîntoarce în două dintre imobile de unde au fost evacuați din cauza mai multor probleme și datorii. Din cele constatate astăzi, după indolența afișată de cei vinovați, am devenit și mai determinat să mut chiriașii actuali ai Centrului Vechi, fără discriminare!!! Este inacceptabil ca un botoșănean, indiferent de etnie, gen, etc., să aducă locuințele repartizate ca sprijin social la o stare atât de degradată! Cele două imobile au fost eliberate în regim de urgență iar după reabilitarea acestora nu vor mai fi date spre repartiție”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Acesta a pecizat că a cerut colegilor din primărie să verifice starea fiecărui imobil, contractele, datoriile, locatarii (în special forma de legalitate sub care ocupă acea locuință, atât în documente cât și în teren).

”Aceste aspecte nu mai pot fi ignorate! Mesajul meu este foarte clar! Toți chiriașii din Centrul Istoric vor fi mutați în alte locuințe pe care le vom oferi ca alternativă. Dacă vor alege să nu dea curs ofertei noastre, vor fi nevoiți să găsească alte locuințe dar nu se vor întoarce în Centrul Istoric!”, a completat primarul Andrei.

Sursa foto: Primăria Botoșani