Administrație Știri locale

Guvernul alocă 20 milioane euro pentru Ambulatoriul de Specialitate și Secția Oncologie a Spitalului Județean Botoșani



Comunicat de presă: Un proiect major al Consiliului Județean Botoșani a fost aprobat astăzi de către Guvernul României. Este vorba de proiectul de hotărâre privind construirea Ambulatoriului de Specialitate și Spitalizare de Zi la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”.

Este un proiect major, de peste 13 milioane de euro, și care va asigura cele mai moderne condiții pentru pacienții botoșăneni și la care echipele reunite de la Consiliul Județean și Spitalul Mavromati au muncit din greu în ultima perioadă. Am să vă prezint câteva detalii legate de noul ambulatoriu:

– regimul de înălțime va fi D+P+3E, cu suprafața construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp.

– va avea 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării.

– sectorul de spitalizare de va avea o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.



De acum, Compania Națională de Investiții, finanțatorul principal al investiției, va scoate la licitație proiectarea și execuția și ne vom lupta ca acest obiectiv să fie executat cât mai repede.

De asemenea, tot astăzi am aprobat indicatorii tehnico-economici și partea de contribuție a Consiliului Județean Botoșani la proiectului de modernizare și extindere a Secției de Oncologie. Vorbim de o investiție de peste 6,6 milioane de euro, care presupune, pe lângă extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent, lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică.

Lucrările de modernizare mai presupun redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale pentru tot corpul de clădire, recompartimentarea întregii clădiri după legislația în vigoare și asigurarea dotărilor necesare pentru Secția Oncologie.

Realizarea acestor proiecte va duce la îmbunătățirea funcționării spitalului, optimizarea activităților prestate, creșterea capacității de satisfacere a nevoilor pacienților, a ponderii și calității serviciilor medicale acordate.

Numai prin aceste proiecte vorbim de 20 de milioane de euro, fonduri pe care le-am atras pentru dezvoltarea sistemului sanitar botoșănean. Și nu ne oprim aici, pentru că, așa cum am mai spus, mai avem și alte proiecte pentru modernizarea sistemului sanitar botoșănean, pentru care căutăm acum surse de finanțare. Pe această cale, vreau să mulțumesc tuturor colegilor din Consiliul Județean și din Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, reprezentanților firmei care a realizat Studiul de fezabilitatea și tuturor celor implicați în acest proiect pentru efortul depus și să-i rog să continuăm în acest ritm până la finalizarea investiției.