Administrație Știri locale

Două super-aparate medicale puse în funcțiune la Spitalul de Pneumoftiziologie. Primarul Andrei: ”Spitalele de stat la el ca la privat”



Comunicat de presă: Începând cu data de 2 mai 2022, Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoșani va oferi servicii medicale de calitate tuturor botoșănenilor.

La unitatea medicală au fost puse în funcțiune două aparate de investigații medicale de înaltă performanță și de radiologie, achiziționate printr-un proiect cu finanțare europeană.

Spitalul a intrat din luna mai 2022 în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani (CAS), cu un Computer Tomograf, cu 128 de secțiuni, în valoare de 1,9 milioane de lei și cu un aparat de radiologie-scopie și grafie digital cu sistem PACS, în valoare de 1,2 milioane de lei.

 

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a fost în vizită la unitatea spitalicească pentru a se asigura că botoșănenii vor beneficia de servicii medicale la cele mai înalte standarde.

„Așa cum am promis, botoșănenii vor putea face investigații medicale și în spitalele de stat la fel ca la privat. Sănătatea este un domeniu prioritar, în care sunt necesare investiții în aparatură medicală performantă de ultimă generație și mă bucur că Spitalul de Pneumoftiziologie se dezvoltă din acest punct de vedere”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

„Împreună cu specialiștii din cadrul Spitalului, am reușit să implementăm acest proiect european. Astfel, vom oferi investigații medicale de înaltă performanță, atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate. Serviciile medicale vor fi acordate atât în baza unor bilete de trimitere, în contract cu CAS cât și contracost, la tarife minimale, între 150 și 500 de lei, în funcție de afecțiuni. Stăm la dispoziția botoșănenilor cu un colectiv de medici excepționali, buni profesioniști în domeniul lor de activitate”, a declarat Costel Lupașcu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.

Prin proiectul „Creșterea capacității de răspuns adecvat în serviciile medicale oferite pacienților confirmați cu virusul Sars Cov2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală”, în valoare de aproape 4 milioane de lei, accesat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), unitatea medicală a beneficiat de un total de 12 noi aparate, printre care și analizatori automați, autoclave sau sisteme de igienizare recirculant al aerului cu lămpi UV.

Sunt aparate de ultimă generație și de înaltă performanță, care ajută personalul medical în diagnosticarea cu precizie a afecțiunilor pneumologice, a pacienților cu afecțiuni post Covid – 19, precum și în alte afecțiuni.