Administrație Știri locale

Federovici, veste uriașă despre drumul strategic: Două loturi vor fi finalizate cu un an înainte de termen




După câțiva ani în care Consiliul Județean Botoșani s-a mișcat cu încetinitorul în ceea ce privește termenii de derulare a investițiilor publice, încep să apară și minunile pe care botoșănenii le așteaptă.

Două din cele trei loturi ale drumului județean strategic vor fi finalizate în 2022, cu un an înainte de termenul limită din contractul încheiat între CJ și asfaltatori.

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, a declarat într-o emisiune la Tele M că și pe al treilea lot va începe turnarea primului strat de asfalt pe întreaga sa lungime.



”Două loturi le închidem cu un an mai devreme și pentru al treilea cred că anul viitor, prin vară, vom închide și lotul doi. Este o investiție de 100 milioane de euro din care o treime este din bugetul Consiliului Județean. Constructorii de drumuri au realizat că trebuie să facă lucrări bune, că punem accent pe lucrări de foarte bună calitate. Suntem în ecuația în care închidem lucrările pe lotul 1, ATENȚIE, cu un an mai devreme. Am avut acea determinare să facem lucrurile funcționale. Pe lotul 3 avem promisiunea constructorului că în acest an îl finalizează. Pe lotul 2 va fi turnat asfalt pe întreaga lungime de 50 de kilometri”, a declarat Doina Federovici.

Modernizarea drumului strategic vizează lucrări pe 106 kilometri, 6 kilometri fiind în comuna Șipote din județul Iași.