Administrație Știri locale

Primăria a depus astăzi proiecte de 12,5 milioane euro prin PNRR: autobuze electrice, stații de încărcare, piste de biciclete, apartamente și garsoniere



 

Proiecte în valoare de aproape 12,5 milioane de euro, depuse astăzi de Primăria Municipiului Botoșani prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

1. Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale Municipiului Botoșani prin achiziția de autobuze ecologice, în valoare de 5,3 milioane euro. Prevede achiziția a 11 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă la autobază și 4 stații de încărcare rapidă pe traseu.

2. Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani, în valoare de 1 milion de euro. Prevede stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători.



3. Susținerea transportului alternativ prin realizarea unui circuit de piste de biciclete la nivelul Municipiului Botoșani, în valoare de 2 milioane de euro. Prevede amenajarea a 3 trasee.

4. Locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 4 milioane de euro. Prevede construcția a 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere.

Proiectele au fost depuse în cadrul Componentei 10 – Fondul Local din cadrul PNRR.

Primăria Municipiului Botoșani a mai depus în luna martie 2022, prin PNRR, cereri de finanțare pe „Valul Renovării” pentru 9 proiecte de reabilitare energetică a clădirilor publice, în valoare totală de 17,7 milioane de euro.

SURSA: Primăria municipiului Botoșani