Administrație Știri locale

Primăria Mihai Eminescu roagă toți locuitorii să coopereze la Recensământul populației și locuinței

ANUNȚ: Primăria comunei Mihai Eminescu roagă toţi locuitorii să coopereze în vederea efectuării Recensământului populaţiei şi locuinţei.

Aducem la cunoştinţă că toate datele pe care cetăţenii le declară în vederea efectuării Recensământului sunt folosite strict pentru a se stabili statistic numărul de locuitori ai comunei. Aceste date nu sunt folosite în niciun alt scop si nu se va efectua nicio modificare la numarul de persoane declarate la Rolul fiscal sau agricol din evidenţele Primăriei.

România are nevoie să cunoască populația rezidentă nu numai la nivel național, dar și la nivelul tuturor localităților. Datele obținute sunt folosite pentru calcularea indicatorilor la nivelul european.

Anumite fonduri europene sunt distribuite în raport cu populația unei anumite localități. Localitățile pot să primească fonduri în funcție de populația rezidentă, care este calculată cu ocazia recensământului, adică Primăria poate primi finanţări europene şi poate accesa mai multe proiecte dacă locuitorii comunei işi dau concursul şi declară în mod corect toţi membrii gospodăriei.

De asemenea, aducem la cunoştinţă că până pe data de 27 mai 2022, inclusiv, in conformitate cu prevederile OUG 19/2020, salariații care participă la etapa de autorecenzare online au drept la zi liberă plătită, acordată de angajator. Aceasta se va lua doar după completarea formularului de autorecenzare, nu în avans

Începând cu data de 28 mai 2022 până la data de 17.07.2022 se va efectua cea de-a doua etapă a Recensamantului, în cadrul căreia recenzorii se vor deplasa la fiecare gospodărie pentru a colecta datele necesare în vederea efectuării recensământului.