Activităţi extraşcolare pentru preşcolariii de la Grădiniţa 4 Botoşani, de Ziua Profesorului

0

 

Copiii au fost impresionaţi de numărul mare de cărţi aşezate cuminţi pe rafturi, au avut voie să răsfoiască cărţile care i-au atras, să priveasca imaginile şi au ascultat scurte povestioare sau curiozităţi. Au fost impresionaţi de dimensiunile uriaşe ale unor albume de artă, enciclopedii ilustrate etc. Au cerut şi li s-au pus la dispoziţie câteva, pe care le-au răsfoit cu sfială şi grijă.

Vizita a continuat apoi cu mai multe popasuri: la sala de lectură şi la depozitul de carte pentru „oamenii mari”,la cărţile din colecţiile speciale,”pentru oameni speciali” şi la cabinetul de numismatică şi filatelie. Copiii au fost invitaţi să împrumute cărţi de la bibliotecă, iar sarcina lecturii rămânând în seama părinţilor. Gazdă şi călăuză le-a fost d-l bibliotecar Cornaci Mihai.

,,Desigur, oricine ar putea să se întrebe de ce ar fi nevoie de o ştire despre o vizită la bibliotecă? Cred că e nevoie, din când în când, de o reflecţie didactică serioasă asupra felului în care înţelegem şi acţionăm atunci, când vorbim de „formarea interesului pentru lectură”, de „dezvoltarea plăcerii de a citi”. Interesul şi plăcerea de a citi izvorăsc dintr-o atitudine pozitivă faţă de cunoaştere. În acest context, a îndrepta copiii spre bibliotecă, spre tezaurul fundamental de cunoaştere al omenirii, mi se pare esenţial. Întoarcerea la miracolul cunoaşterii, prin lectură, prin carte, e benefică, indiferent de forma „bibliotecii” pe care o frecventează. Iar primul contact cu o bibliotecă poate fi determinant”, spune prof. Nela Miron de la Grădiniţa nr. 4 Botoşani.

Săptămâna următoare copiii vor continua la grădiniţă discuţiile despre bibliotecă, împreună cu d-le educatoare. Acestea vor fi completate de imagini pe internet, cu biblioteci celebre din întreaga lume, cu biblioteci „clasice” şi „moderne”, cu cărţi tipărite dar şi „printate”.

 

[email protected]
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *