Concert caritabil la Teatrul Eminescu susţinut de corul Mitropoliei Moldovei

3 0

Fondurile strânse în urma evenimentului vor fi donate unei familii tinere din satul Iacobeni, comuna Dîngeni, judeţul Botoşani, care vor ajuta la reconstruirea acoperişului,care le-a fost distrus de grindina din vara anului curent. Familia se află într-o situaţie financiară grea iar mama este bolnavă. Corul Ioan Cucuzel a luat fiinţă în martie 2007, atunci când Gabriel Corolea, student la facultatea de Litere din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cunoscător de muzică psaltica şi actual dirijor al corului, şi-a făcut un mic cor din prieteni studenţi, şi ei cunoscători şi iubitori ai muzicii psaltice. La început corul număra 30 de studenţi, iar în prezent numărul acestora s-a dublat la peste 60 de persoane care cânta cu drag în scop caritabil, încercând să ajute mai multe persoane cu nevoi speciale. Primul concert caritabil a fost pentru o tânără studentă bolnavă de leucemie din Iaşi şi a avut loc la sala Iustin Moisescu din Iaşi, odată cu concertul pascal din 2008. Până în prezent, corul a lansat un CD cu “Prohodul Domnului” în stil athonit iar cel de-al doilea CD a fost lansat în cadrul concertului de la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani ce a avut loc în data de 10 decembrie 2010 şi conţine 15 colinde psaltice. De asemenea, tinerii membri ai corului participă în fiecare duminică la diferite parohii din Iaşi şi din judeţul Iaşi la sfânta Liturghie trimişi de părintele Nicodim, secretarul Înalt Preasfinţiei Sale Teofan Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
Membrii corului sunt studenţii diferitelor facultăţi ieşene, cum ar fi: Facultatea de Teologie Ortodoxă, FEAA, Medicina şi Farmacie, Litere, Filosofie, Hidrotehnica, Construcţii, Arte, Automatica şi Calculatoare, Biologie, Istorie, Sport. 
Corul s-a bucurat de un real succes în rândul tinerilor studenţi, ei formând de fapt cea mai mare parte din spectatorii concertelor la care a participat corul.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *