Sărbătoare a romilor organizată de Prefectură

Ziua Internaţională a Romilor va fi sărbătorită miercuri, 8 aprilie, cu aportul prefectului Costică Macaleţi. Peste 100 de copii din judeţ vor participa în municipiul Botoşani la un marş al prieteniei, oferind flori şi felicitări trecătorilor de pe traseu. Micii sărbătoriţi vor pleca din Parcul Tineretului la ora 11.30, vor traversa pietonalul bancar, urcând pe Unirii până la Muzeul Judeţean de Istorie.

Două flipchart-uri instalate aici vor oferi posibilitatea trecătorilor să-şi lase mesajele pe hârtie, botoşănenii de etnie romă urmând să se retragă în faţa Prefecturii, pentru a oferi un mic spectacol în jurul orei 13.00. O expoziţie de pictură şi o prezentare de carte îi vor completa pe micii artişti, lucrările aparţinând Domnicăi Marcu, o pictoriţă de 64 de ani a etniei. Cartea prezentată îi aparţine lui Jupiter Borcoi, expert al Primăriei Municipiului Botoşani şi prezintă în limba romani o colecţie de poveşti şi povestiri pentru copii. 

„Invit botoşănenii să participe la eveniment şi să arate că apreciază diversitatea etnică, să demonstreze că respectă diferenţele culturale şi că suntem prieteni unii cu alţii, indiferent de culoarea pielii sau limba în care vorbim. Noi am pregătit şi câteva dulciuri să-i recompensăm pe micii artişti. Urez La Mulţi Ani tuturor romilor, cu linişte şi sănătate pentru toţi”, a declarat prefectul Costică Macaleţi.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)