Macaleţi, sau cum încearcă un politician să devină preşedinte fiind … invizibil

Costica MacaletiOPINIE: Costică Macaleţi a fost desemnat de PSD ca fiind candidatul pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Dar pentru mine, Macaleţi reprezintă o dezamăgire în această primă parte a campaniei.

Acesta are din 2000 şi până acum două mandate de prefect şi două de deputat. Eu aş fi vrut ca un candidat la postul de preşedinte al CJ Botoşani cu experienţa lui Macaleţi să aibă o cu totul altă campanie. Teoretic, omul acesta trebuie să ştie judeţul ca în palmă pentru că a fost prefect timp de o grămadă de ani, 8,  a fost deputat al judeţului alţi 8 ani.
Dumnezeule, cu aceste atuuri el este INVIZIBIL în campanie. Mă aşteptam ca după atâta amar de experienţă să vină şi să spună apăsat: „Astea sunt problemele judeţului! Asta s-a făcut până acum, asta vreau să fac eu de acum înainte şi aşa vrea să rezolv ce este de rezolvat! Asta trebuie să facem să ne dezvoltăm, astea sunt ţintele noastre şi asta trebuie să facem să le îndeplinim. La muncă!”.
În schimb, linişte totală. Macaleţi a apărut într-un comunicat de presă al PSD şi atât. Nu ştie nimeni ce vrea să facă dacă ajunge preşedinte al CJ. Nu a transmis un program, o listă cu priorităţi realiste! Nu comunică pe temele arzătoare pentru Botoşani, nu ne prezintă o alternativă, o variantă, un motiv pentru care l-am considera pe el mai bun.
Şi repet, vorbim de un om care a fost prefect 8 ani şi deputat alţi 8 ani.
Ce e drept, de partea cealaltă, a PNL, candidează tot un fost prefect şi acela cam tot atât de vizibil şi cam tot atât de mult prezintă pentru viitor ca şi Macaleţi.
Mai sunt câteva săptămâni de campanie şi sper totuşi că oamenii aceştia vor prezenta şi ceva pentru viitor, vor demonstra cumva că experienţa acumulată se regăseşte într-o viziune pentru un judeţ cu atât de multe probleme cum e Botoşani.
Bogdan CALINIUC

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani