Cadastru gratis pentru 75 de primării din fonduri europene

Harta judeţului BotoşaniFacem cadastrarea în judeţ cu fonduri europene. Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani a încheiat contracte de finanțare cu 75 de unități administrativ-teritoriale (UAT) pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF).

Finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică este asigurată din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin bugetul OCPI Botoșani, în baza OUG nr. 35/2016 care facilitează înscrierea cu prioritate a terenurilor agricole în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară.
Astfel din cele 78 de UAT-uri din județul Botoșani au fost semnate contracte de finanțare cu 75 de UAT-uri reprezentând o suprafață de 89.327,1 hectare și un număr estimat de 159.195 imobile.
Pentru anul 2016, suma alocată realizării lucrărilor de înregistrare sistematică în județul Botoșani este de 10.125.000 de lei.
Valoarea finanțării este în cuantum de 60 de lei/carte funciară (inclusiv TVA). OCPI Botoșani va vira banii în conturile UAT-urilor numai pentru imobilele care au fost recepționate și pentru care au fost deschise cărți funciare.
Doar comunele Suliţa, Coşula şi Copălău nu intră în acest program deoarece sunt prinse într-un program derulat de Consiliul Judeţean Botoşani.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani