Prefectul a chemat la raport primarul unei comune după ce sătenii s-au plâns de licitaţiile cu pământuri

Primarul comunei Prăjeni, Alexandru Răileanu, a fost invitat la discuţii azi, 7 aprilie 2017, de către prefectul Dan Şlincu, pentru a explica situaţia adusă în atenţie ieri, de mai mulţi locuitori nemulţumiţi.

 

După ce mai mulţi cetăţeni au susţinut că sunt nevoiţi să păstreze o bucată de teren în urma licitaţiei la care au participat la nivel de comună, chiar dacă şi-au adjudecat mai multe parcele, acuzând primarul că face afaceri de familie cu pământul, edilul a explicat că aceştia nu au motive să fie nemulţumiţi.

În primul rând, conform caietului de sarcini, la licitaţie au putut participa toţi cetăţenii pentru mai multe parcele, pentru a nu se considera că li se îngrădeşte accesul. Însă, chiar dacă au obţinut mai multe bucăţi de teren, pot rămâne doar cu cea pentru care cei ce au participat la licitaţie au plătit suma cea mai mare.

Avem trecute în caietul de sarcini aceste condiţii. Oamenii au ştiut înainte să participe la licitaţie. Am făcut şedinţe publice, am făcut şedinţe de Consiliu Local înainte de licitaţie. Această problemă este doar în satul Câmpeni. Dacă oamenii sunt nemulţumiţi, se pot adresa instanţei şi dacă decizia le va fi favorabilă, doar aşa vor putea obţine anulări”, a menţionat primarul comunei Prăjeni, Alexandru Răileanu. Mai mult, acesta a susţinut că oamenii pot rămâne doar cu o parcelă pentru care au plătit preţul cel mai mare, considerând că acestea sunt şi cele pe care şi le doresc, cele rămase urmând să ajungă în posesia altor locuitori.

Prefectul Dan Şlincu i-a atras însă atenţia edilului că sunt oameni nemulţumiţi în comună iar el, ca autoritate, trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a evita astfel de situaţii.

Trebuie să aveţi o procedură de achiziţie mai clară. Corpul de control a Instituţiei Prefectului va verifica legalitatea documentelor emise, după care vom emite un punct de vedere”, a conchis prefectul Dan Şlincu.