Flutur înființează o comisie care să recupereze un sfert de milion de lei de la Portariuc

Primăria Botoșani a pierdut procesul în care a contestat o măsură impusă de Curtea de Conturi pentru recoperarea unor prejudicii descoperite din timpul mandatului de primar al lui Ovidiu Portariuc.  

 

Actualul primar Cătălin Flutur a declarat că va înființa o comisie care să stabilească modul în care se va recupera la bugetul local aproape un sfert de milion de lei.

”Una dintre măsurile impuse de Curtea de Conturi este să recuperăm banii. Drept urmare, vom înființa o comisie care va analiza și va spune cine trebuie să dea banii. Sunt mai multe sume de recuperat”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Suma de 118.000 lei trebuie recuperată în contul banilor plătiți de Primăria Botoșani când primar era Ovidiu Portariuc firmei Price Waterhouse Cooper pentru auditarea Urban Serv SA și Locativa SA, firmele Consiliului Local. Banii au fost imputați pentru că firmele sunt ale Consiliului Local, nu ale Primăriei Botoșani.

Apoi, diferența până la 250.000 lei trebuie recuperată în contul despăgubirilor salariale pe care municipalitatea le-a plătit lui Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement, care a fost demis de ex-primarul Portariuc.

Fostul edil-șef în perioada 2012-2016, Ovidiu Portariuc, în prezent consilier personal al ministruluI Finanțelor, nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere.