Unul dintre puținii primari de oraș care își apără comercianții locali în fața hipermarketurilor

Relu Tirzioru, primar Saveni

Rețelele moderne de comerț formate din hipermarketurile franceze și germane sunt principalii beneficiari ai creșterilor economice din ultimii ani în detrimentul afacerilor locale. Pracic suntem exportatori de bani prin cumpărăturile pe care le facem în magazinele străine și asistăm nepăsători la moartea afacerilor mici, cu patroni locali.

 

Primarul unui oraș din Botoșani face notă distinctă și adoptă o poziție de apărare a business-urilor locale care înseamnă locuri de muncă și bani care rămân în economia locală.

Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni, a declarat că sunt lanțuri de supermarketuri care tatonează terenul în ceea ce privește o extindere pe plan local.

Noi privim un pic cu rezerve marile lanţuri de magazine pentru că omorâm comercianţii mici, pe cei care plătesc taxe şi impozite şi cei care au salarii şi impozite pe salarii în oraşul Săveni”, a declarat Relu Tîrzioru, primarul oraşului Săveni.

Cererea pentru spațiile comerciale din orașul Săveni a explodat în ultimele șase luni, prețul de vânzare sau închiriere crescând și cu 25-30%. O parte din aceste spații sunt tranzacționate pentru deschiderea de afaceri în domeniul comerțului. 

În Săveni există un supermarket, însă el aparține unui om de afaceri local, iar de curând un producător de mobilă din Botoșani și-a deschis magazin pe plan local.