Pentru prima oară, fermierii s-au unit şi nu mai acceptă să fie jucăria politicienilor

Ionica Nechifor, fermierul amenintat cu pusca de vanatori

Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine MOLDOOVIS și Asociația Cultivatorilor de Plante Tehnice și Cerealiere , organizații reprezentative la nivelul județului BOTOȘANI, solicită PARLAMENTARILOR în funcție dar și candidaților pentru un mandat în noua legislatură din Parlament , să facă toate demersurile , respectiv , să rezolve problema fermierilor din județul Botoșani privind SECETA din anul agricol 2015-2016.

SECETA a provocat mari pagube fermierilor botoșăneni , care, cu greu își pot reveni dacă nu vor fi despăgubiți(cel puțin prin acoperirea cheltuielilor de înființare a culturilor).

JUDEȚUL BOTOȘANI, a fost cel mai afectat de secetă , 175.000 ha, cu un procent calamitat de cca. 70%, fără un sprijin financiar, foarte mulți fermieri riscă falimentul ( credite la bănci, imputuri împrumutate, lipsa banilor de reînființare culturilor și arăturile de tomnă, etc…).

În județul Botoșani 70% din populație, se află în zona rurală, 98% dintre aceștia trăiesc din agricultură, faptul că în ultimii doi ani agricultura a avut de suferit din cauza unei clime defavorabile, considerăm că, cei care trebuiau să se ocupe de alternativa în cazul fenomenelor extreme, sunt PARLAMENTARII, respectiv GUVERNANȚII .

Din păcate în toți acești ani de după 89’ , nimeni nu a luat în serios această ramură importantă pentru omenire, AGRICULTURA . Votul fermierilor a fost obținut în schimbul unor promisiuni care nu au fost onorate.

FERMIERII NU MAI ACCEPTĂ SĂ FIE JUCĂRIA POLITICIENILOR !
Asociațiile semnatare , își rezervă dreptul de a îndruma votul către acei CANDIDAȚI, sau PARLAMENTARI candidați, care rezolvă problema SECETEI din vara anului 2016, în BOTOȘANI. De asemenea, în cazul ignorării solicitării noastre , ne rezervăm dreptul de a ne folosi de drepturile legale și vom organiza cel mai mare protest văzut în Botoșani.
Trebuie să atragem atenția atât autorităților centrale , europene, de sărăcia în care se află fermierul botoșănean, cât și lipsa sprijinului din partea responsabililor județului (Senatori,Deputați, Consilieri Județeni,Președinte C.J., instituții abilitate ) .
Solicităm tuturor asociațiilor din agricultură să ni se alăture , demersului nostru.

DOAR NOUĂ NE PASĂ !

PREȘEDINTE MOLDOOVIS

C.S. Ing. Ionică NECHIFOR

PREȘEDINTE A.C.P.T.C
Ec. Daniel AVĂTĂMĂNIȚEI