EXCLUSIV: O firmă din Botoșani va produce piese pentru industria navală din Suedia

Una dintre companiile botoșănene create de comuniști și care nu a ajuns la fier vechi a fost preluată de privați și are șanse ca din 2015 să facă bani și să promoveze România și Botoșani în una dintre cele mai stabile țări din punct de vedere financiar și nu numai.

 

Compania Mecanex SA Botoșani este în curs de acreditare pentru ca din 2015 să înceapă să producă piese pentru Suedia.

„Noi vrem ca până la sfârșitul acestui an să finalizăm toate acreditările necesare pentru ca din 2015 să începem să producem piese turnate din fontă pentru industria navală din Suedia. Este vorba despre un contract privat și dacă terminăm anul acesta acreditările vom primi și estimarea de comandă pentru anul următor”, a declarat Ciprian Bidașcă, general manager și principalul acționar al Mecanex SA.

Acesta a precizat că vor fi făcute și investiții în retehnologizarea companiei, dar vor fi făcute și noi angajări.

„Încercăm să angajăm 10-15 oameni, nu doar pentru acest proiect, ci și pentru celelalte contracte pe care le avem, dar este foarte greu să găsim personal calificat, iar cel necalificat nu vrea să se specializeze la locul de muncă, deși noi asigurăm asta”, a completat Bidașcă. La sfârșitul lui 2013, Mecanex SA avea 102 salariați. 

Compania Mecanex a fost înființată în anul 1972 și în primă fază a produs războaie de țesut, după care în anii 80 a început să preia din producția de pompe pentru irigații și minerit de la Aversa București.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)