Botoșănenii au luat cu asalt agențiile imobiliare prin „Prima casă”

Început de an încărcat pentru agențiile imobiliare din Botoșani. Botoșănenii care au reușit să-și ia credit prin programul „Prima casă”.
Marcela Florariu, proprietara agenției imobiliare Venus, susține că în ianuarie-februarie au fost chiar și 10 clienți pe zi care aveau credite prin „Prima casă”.

„Sunt luni cu foarte mulți clienți și foarte multe solicitări pe „Prima casă”, dar cu tranzacții foarte puține. Cei cu „Prima casă” caută o perioadă foarte lungă, se hotărăsc mai greu, cumpără mai greu și asta e normal pentru că vor plăti rate o viață. Este o perioadă extrem de aglomerată cu 10 și chiar mai mulți clienți pe zi și nu facem față solicitărilor lor, însă tranzacțiile sunt puțin”, a declarat Florariu.

Aceasta susține că unii dintre posibilii clienți care caută încă de la începutul lui ianuarie o locuință nici până acum nu s-au hotărât.
„Apartamente nu sunt foarte multe la vânzare, fiind iarna, și nici nu prea au de unde alege, iar prețurile sunt mai mari decât sunt ei dispuși să investească. Ei încearcă să tragă prețurile în jos, dar proprietarii nu prea vor”, a completat Florariu.

Astfel, în timp ce pentru un apartament cu trei camere se cere, în medie, 35.000 euro, clienții care vor să achiziționeze o locuință prin „Prima casă” sunt dispuși să ofere 27.000-30.000 euro.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)