O fabrică din Botoşani a invadat multinaţionalele germane şi franceze de retail

Reţelele de retail nemţeşti dar şi cele franceze se înghesuie să îşi facă produsele sub brand propriu la o fabrică din Botoşani. Multinaţionalele germane s-au îndrăgostit de fabrica botoşăneană şi au încredere totală în ea că le ajută să se promoveze prin calitate.

Este vorba despre fabrica Five Continents din Răchiţi. Fabrica omului de afaceri Tonino Boldea a invadat la propriu gigantul francez Carrefour, la fel şi colosul german Kaufland, iar acum cucereşte un alt uriaş neamţ, respectiv Lidl.

Cea mai mare parte din caşcavalul care se vinde în Carrefour în toată România este fabricat la Răchiţi, judeţul Botoşani. Caşcavalul sub brand Carrefour, cel sub brandul nemţilor de la Muller, o companie cu peste 100 de ani de activitate, şi cel propriu al Five Continents sunt produse la Răchiţi. În Kaufland fabrica din Răchiţi domină vitrinele frigorifice cu caşcaval tot pe trei căi, prin brandul propriu Five Continents, prin Muller şi prin cel propriu al Kaufland.

A venit rândul nemţilor de la Lidl să se îndrăgostească de calitatea produselor care sunt fabricate la fabrica Five Continents din Răchiţi.

Dacă l-a început fabrica lui Tonino Boldea producea doar caşcavalul Rucăr pentru Lidl, pe care nemţii l-au fabricat timp de doi ani în Polonia, acum de la Răchiţi pleacă în toată reţeaua Lidl in România nu mai puţin de patru tipuri de produs.
Caşcaval Clasic, Caşcaval Rucăr, Caşcaval Afumat şi Caşcaval Moeciu, acestea sunt cele patru tipuri de produse care se vând în Lidl sub brandul propriu al reţelei germane, Bluedino.

Contractele pe care le are Five Continents cu Muller, Carrefour, Kaufland şi Lidl reprezintă un adevărat câştig pentru toată economia judeţului. În primul rând fabrica din Răchiţi lucrează din plin, ceea ce înseamnă locuri de muncă menţinute şi chiar nou create, foarte multe taxe plătite la buget, folosirea unei cantităţi foarte mari de lapte colectată de la fermierii din judeţ, rulaj de bani în agricultura locală, la care se adaugă şi promovarea economică a industriei prelucrării laptelui de la Botoşani în toată ţara.


BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean