O firmă din Botoşani montează în Ardeal apometre cu citire la distanţă

O firmă din Botoşani va furniza contori cu citire de la distanţă pentru firma de apă din Arieş. Şi la Botoşani s-a discutat despre o astfel de achiziţie pentru a rezolva problema cu botoşănenii care declară mai puţin la consumul de apă, însă totul a rămas la stadiul de discuţie. 

 

Elsaco Electronic SRL Botoşani a semnat cu Compania de Apă Arieș, operatorul serviciilor de apă și canalizare în zona Turda-Câmpia Turzii, contractul de furnizare „Achiziție și montare contoare cu citire la distanță”. Contractul are o valoare de peste 14 milioane de lei și o durată de execuţie de 6 luni.

Obiectivul acestui contract îl reprezintă achiziția și montarea a aproximativ 16.670 de contoare de apă rece, preechipate pentru transmiterea datelor la distanță, la agenţi economici, asociaţii de proprietari şi utilizatori casnici din municipiul Turda, municipiul Câmpia Turzii, Mihai Viteazu, Corneşti, Cheia, Bogata, Sânduleşti, Copăceni, Luna, Viişoara, Urca, Gligoreşti.

De asemenea, contractul vizează și livrarea unor terminale de mână cu acumulator pentru citirea apometrelor, software-ului complet și hardware-ului aferent pentru sistemul de citire al apometrelor, un sistem de management al datelor primite de la contoare, precum și instalarea, punerea în funcțiune, testarea, întreținerea și instruirea personalului.
Contoarele cu citire la distanță oferă un avantaj operațional, permit citirea indexului de la o distanță de până la 1000 de metri, făcând posibilă determinarea consumului fără a fi necesară prezența consumatorului sau se poate realiza citirea chiar și în cazul unor cămine inundate. Avantajul clientului este că facturarea se face pe baza unui consum real, nu a unor estimări.

Contoarele cu citire la distanță permit aflarea consumului la orice moment, realizarea unor statistici cu privire la comportamentul de consum, fiind disponibil istoricul de consum din ultimele 13 luni. De asemenea, se pot depista pierderi de apă sau în cazul unor consumuri prea mari clienții pot fi avertizați să ia măsuri de verificare a instalației. Acest sistem face posibilă și detectarea intervențiilor neautorizate la contor.

 

Despre Divizia Proiecte Hidro-Edilitare din cadrul Elsaco Electronic SRL

Divizia Proiecte Hidro-Edilitare implementează proiecte ce vizează construirea, reabilitarea și/sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare (puțuri, stații de pompare apă și rezervoare de stocare, stații de tratare apă, stații de epurare ape uzate, instalații de tratare/valorificare a nămolului, rețele de apă și canalizare). De asemenea, Divizia realizează construcții civile și industriale (clădiri și hale tehnologice, săli de sport, complexe de învățământ, stadioane de fotbal), inclusiv instalațiile aferente construcțiilor – HVAC, instalații electrice, rețele de utilități.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani