Elsaco, proiect de 21 milioane euro finalizat cu succes la CET2 Iaşi-Holboca

Divizia Proiecte Termoenergetice din cadrul Elsaco Electronic a implementat cu succes, pentru beneficiarul Primăria Municipiului Iași, o instalație de desulfurare a gazelor de ardere pentru cazanul de abur retehnologizat (IMA4) în CET 2 Holboca, în vederea încadrării emisiilor de bioxid de sulf (SO2) în limitele prevăzute de autorizația integrată de mediu.

Proiectul, în valoare de aproximativ 21.7 milioane de euro, a avut drept obiectiv asigurarea (prin intermediul instalației de desulfurare) conformării la normele europene de mediu, aspect absolut necesar pentru obținerea de către centrala ieșeană a permisului de funcționare, pe de o parte, dar și pentru reducerea costurilor de producție a centralei, pe de altă parte.
Proiectul a avut în vedere reducerea emisiilor de sulf din atmosferă cu scopul creșterii eficienței energetice în alimentarea cu căldură.

“Anul acesta am finalizat cu succes Instalația nouă de desulfurare din CET 2 Iași. Este un proiect cu care ne mândrim, fiind cea mai rapid realizată instalație de acest tip din Europa. De asemenea, la testele de performanță s-au obținut rezultate mai bune decât cele asumate. A fost o adevărată provocare pentru noi să realizăm acest proiect, mai ales în ceea ce privește termenele de execuție, o satisfacție fiind faptul că am demonstrat că se poate. Am avut o echipă deosebită, oameni dinamici, adaptabili, dornici să învețe, lor li se datorează reușita”, a declarat Ovidiu Butnaru – Manager de Proiect, Elsaco Electronic.

În cadrul proiectului, Elsaco a asigurat: servicii de proiectare și engineering; servicii generale (relevee, documentații As-built, manuale de exploatare și întreținere); lucrări și servicii asociate construcțiilor; instalații tehnologice mecanice, electrice și de automatizare; instalații de detecție și semnalizare incendiu, control acces; punere în funcțiune și instruire personal beneficiar, teste de performanță.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani