O patroană din Botoşani s-a plâns ministrului Finanţelor şi unui şef ANAF că e hărţuită de Antifraudă

Raluca Tipu, Samcom AS

O botoşăneană a cărei familie deţine una dintre firmele din industria cărnii, care exportă mai ales în Marea Britanie, a profitat de vizita în Botoşani a Ralucăi Dragu, ministrul Finanţelor, şi a lui Doru Dudas, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Raluca Tipu, de la firma Samcom AS, le-a povestit celor doi mari şefi de la Finanţe şi ANAF că afacerea familiei sale este victima abuzurilor inspectorilor Antifraudă.

„Am avut control fiscal la rambursări de TVA. Cei de la Control fiscal ne acordă încredere, dar vine Antifrauda şi estimează un prejudiciu mare, blochează conturile şi pun popriri. Noi ca agenţi economici pe cine să credem?”, a spus Raluca Tipu.

Acesta a continuat să le povestească celor doi oficiali inclusiv ameninţările voalate primite de la inspectori.

„Am reuşit să ridicăm măsurile asiguratorii. A fost alt control, pe altă perioadă de timp, alte sume şi din nou conturi blocate, din nou popriri. Şi tot aşa. Se vede clar ce se doreşte este distrugerea mediului de afaceri. Am avut 90 de controale şi suntem din 2003 pe piaţă. Ne-au întrebat de ce am făcut aceste firme. Am avut dosar penal, soluţionat cu NUP. Se continuă pe aceeaşi speţă. Suntem suspectaţi că furnizorii furnizorilor furnizorilor noştri au avut probleme. Eu nu fac poliţie economică să-mi verific furnizorii. Nu este treaba noastră. Sunt mai mulţi agenţi economici în aceeaşi situaţie”, a concluzionat Raluca Tipu.

Adjunctul ANAF i-a răspuns botoşănencei că Antifrauda ia astfel de măsuri doar în cazul în care are informaţii, de la diferite structuri, că agentul economic a fost complicele celor care au fraudat bugetul de stat prin alte firme.

La finalul întâlnirii cu mediul de afaceri local a celor doi oficiali, Raluca Tipu a discutat şi în privat cu adjunctul ANAF pe seama firmelor sale.