Țurcanu, acuzat de ultraj și trafic de influență. „A recurs la un șantaj murdar!”

Președintele executiv al PSD Botoșani, primarul Ovidiu Portariuc, îl acuză de ultraj și trafic de influență pe Florin Țurcanu, președintele PNL și al Consiliului Județean Botoșani. Într-un comunicat de presă, Portariuc susține că Țurcanu și-a amenințat membrii de partid șși familiile acestora să nu plece din PNL.

 

„Domnul Țurcanu a recurs la cel mai murdar șantaj împotriva aleșilor locali ai PNL. Se umblă cu amenințări la membrii familiei consilierilor și primarilor liberali care nu au fost de acord cu migrația forțată la care au fost supuși de conducerea PNL.
Astăzi, consilierii județeni ai PNL au fost forțați să-și reconfirme apartenența la propriul partid din teama președintelui Florin Țurcanu de a-i pierde. Acestora li s-a pus o foaie alba de hârtie în față și nu au ieșit din cameră până nu au semnat.
Acțiunea domnului Țurcanu de a-și amenința proprii colegi de partid, care au fost aleși în administrația locală, reprezintă o încălcare clară a Codului Penal.
Prin comportamentul său, domnul Țurcanu intră din nou în sfera Codului Penal.
Președintele Consiliului Județean și președintele PNL Botoșani se face vinovat de infracțiunea de ULTRAJ, pentru amenințările exercitate asupra aleșilor locali ai PNL că ei sau membrii familiilor lor își pot pierde mandatele sau funcțiile deținute în administrație.
De asemenea, domnul Florin Țurcanu se face vinovat de TRAFIC DE INFLUENȚĂ, pentru că își folosește influența politică și administrativă pe care o are pentru a amenința persoane pentru a obține un folos politic pentru partidul său.
Florin Țurcanu se face vinovat de infracțiunea de ULTRAJ în formă agravantă pentru că face uz de funcția sa politică și administrativă pentru a-i amenința pe aleșii locali liberali și pe membrii familiilor acestora.
Domnul Țuranu nu are niciun drept să-i forțeze pe aleșii locali ai PNL, sub amenințarea pierderii mandatului sau a funcțiilor altor membri ai familiei, să stea într-o alianță a Răului, care nu a fost legitimată de votul electoratului.
În 2012, au fost două mari blocuri politice care au avut candidați în alegeri: blocul anti-Băsescu, reprezentat de USL și blocul pro-Băsescu reprezentat de PDL. Aleșii locali ai PNL au fost votați pentru că au făcut parte din blocul politic anti-Băsescu. Acum însă, sunt forțați să meargă în celălalt bloc politic. Practic sunt forțați și amenințați să deturneze voința alegătorilor.”
Ovidiu – Iulian PORTARIUC
Președinte executiv PSD BOTOȘANI

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)