Hramuri comunale amendate cu 3.500 lei

Sărbătorirea Naşterii Maicii Domnului a fost cu ghinion pentru mai mulţi participanţi la hramul Mănăstirii Vorona şi la Zilele comunei Santa Mare.

Cei 36 de jandarmi care au asigurat ordinea şi liniştea publică la aceste manifestări, în cooperare cu lucrători de poliţie, au fost nevoiţi să aplice 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.500 de lei.
Sancţiunile au fost aplicate pentru săvârşirea unor fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru încălcări ale prevederilor legale privind efectuarea actelor de comerţ de către vânzătorii aflaţi la aceste manifestări.
Consumul excesiv de băuturi alcoolice a fost, ca de obicei, principală cauză care a condus la săvârşirea faptelor ce aduc atingere legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
“Având în vedere că, în perioada 11 – 14 septembrie a.c., în Centrul Vechi din municipiul Botoşani se va desfăşura „September Fest” , jandarmii recomandă participanţilor să evite consumul excesiv de băuturi alcoolice şi să apeleze cu încredere la forţele de ordine aflate în zonă, în cazul în care ordinea şi liniştea publică este tulburată, fără a încerca să-şi facă dreptate “pe cont propriu”, deoarece situaţia poate degenera în acte de violenţă fizică”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)