Nunta anului cu meniu de chef. Piesa de rezistenţă: sarmale de berbecuţ suflate cu aur

Cunoscutul Silviu Furdui este cu siguranţă cel mai în vogă şi mai îndrăgit chef botoşănean din restaurantele de lux din România, el activând în cadrul Goccia. Botoşăneanul se căsătoreşte cu aleasa inimii sale, tot o botoşăneancă, Adriana Gabriela Sabie, pe 30 mai.

Meniul nunţii celor doi tineri va fi un mix de bucătărie de lux cu o reinterpretare a bucătăriei tradiţionale şi totul va purta semnătura lui chef Silviu Furdui. Acesta va reinterpreta cel mai apreciat preparat culinar românesc, sarmalele.

Fiul fostului purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisarul şef (r) Tiberiu Furdui, va fi cununat de familia Cornel şi Daniela Şfaiţer, proprietarii companiei care deţine brandul Voronskaya. Cornel Şfaiţer este fratele mamei lui chef Silviu, Tatiana Furdui.
La nuntă lui Silviu şi Adriana Gabriela, ambii de 28 ani, va cânta îndrăgita trupă Talisman.

Povestea de dragoste dintre cei doi a început acum trei ani, când s-au întâlnit la bunici, la Vorona.
El lucrează într-un restaurant de lux din Bucureşti, iar ea într-o farmacie din Capitală dar nu au uitat de unde au plecat, nu au uitat de familie şi prieteni şi vor avea nunta la Vorona, într-un restaurant local finalizat în această primăvară şi care se ridică la cele mai noi standarde.
Atât, atât Silviu, cât şi Adriana Gabriela, sunt învățați, datorită talentului său în bucătărie, să se delecteze cu feluri de mâncare la care marea majoritate dintre români doar visează.
„Mâncarea ei preferată e pieptul de rață. Mâncarea mea… hamburger-ul de vită pe care îl gătește chef Albert Ciucur, unul dintre cei mai buni bucătari din țară”, ne-a mărturisit Silviu.

Nunta viitoarei familii Silviu şi Adriana Gabriela Furdui va fi marcată de un meniu demn de un restaurant cu stele Michelin unde se va simţi din plin amprenta lui chef Silviu Furdui.
Datorită amabilităţii lui chef Furdui vă prezentăm integral meniul de la nunta care va avea loc în ultima sâmbătă din luna mai. Cei care vor participa la nuntă vor avea parte de un tratament cum doar în restaurantele de lux pot avea parte. Platingurile care vor purta semnătura lui chef Furdui vor fi gătite de câţiva colegi de breaslă veniţi special din ţară pentru merele eveniment din viaţa lui Silviu şi Adriana Gabriela şi vor conţine preparate gen piept de raţă afumat, foie gras, icre de somon, biban de mare cu sparanghel şi ceva absolut inedit, respectiv sarmale de berbecuţ suflate cu aur.

APERITIV:
-bresaola
-piept de raţă afumat
-salam cu piper
-chorizo
-tapenada de măsline
-cremă de brânză cu prune în coniac
-crevete cu sos de bambus picant
-roşii chery cu mozzarella bocconcini
-salată cu muguri de pin, avocado şi morcov
-parfait de foie gras cu dulceaţă de roşii
-mozzarella cu pesto şi bresaola
-icre de somon

Peste:
-Biban de mare cu sparanghel şi parmezan, piure de cartof dulce şi caviar de sfeclă roşie

Sarmale
-Sarmale de berbecuţ suflate cu aur pe pat de cuş cuş şi sos de iaurt cu mentă

Steak
-Muşchi de vită cu hribi marinaţi şi sos demiglace cu vin roşu

Îngheţată
-Nougat glace

Casă de piatră lui Silviu și Adriana Gabriela!


BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean