Peste 69% dintre candidaţi au promovat examenul de definitivat

Astăzi, 24 iulie 2014, au fost făcute publice rezultatele finale la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ. În urma soluționării contestațiilor, procentul candidaților promovați, în județul Botoșani, a crescut la 69,19%. Astfel, din cei 172 candidați evaluați, 119 candidați au promovat examenul, iar 53 candidați au fost respinși.

Au fost depuse 25 de contestații, în urma soluționării cărora 13 note au fost menținute, 4 note au fost modificate în plus şi 8 note au fost modificate în minus.

După contestații, trei candidați inițial respinși au fost declarați promovați.

Pentru evaluarea lucrărilor scrise de la definitivat şi pentru soluţionarea contestaţiilor s-au constituit șase centre de evaluare/contestaţii la nivel naţional, prin arondarea disciplinelor de examen. Astfel, lucrările tuturor candidaţilor care au optat pentru o anumită disciplină de examen au fost evaluate în acelaşi centru.

“Comisiile constituite în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ au fost compuse din cadre didactice universitare, având cel puţin titlul ştiinţific de doctor, şi din cadre didactice din învăţământul preuniversitar. Preşedinţii comisiilor au fost cadre didactice universitare”, a declarat Dragoş Cristea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)