A V-a ediţie a „Şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă” începe joi

Şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă “Prezent şi Viitor în Siguranţă”, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Societatea Naţională de „Cruce Roşie” – Filiala Botoşani, Palatul Copiilor Botoşani – Clubul Copiilor Dorohoi, Primăria comunei Mihai Eminescu şi Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, îşi deschide, joi, 2 iunie 2015, porţile.

 

Ajuns la cea de a V-a ediţie, proiectul educaţional se adresează elevilor din clasele V – VIII, care învaţă la şcolile din judeţul Botoşani.
Astfel, în zilele de 02, 06, 09, 13 şi 16 iulie, între orele 9.00 – 13.00, grupuri de câte 60 de copii vor participa la cursurile organizate de pompieri.
În zilele de 03, 07, 10, 14 şi 17 iulie, elevii vor fi evaluaţi cu privire la nivelul cunoştinţelor din domeniul situaţiilor de urgenţă acumulate. Din fiecare serie, câte 10 elevii care vor obţine cele mai bune rezultate în urma evaluării vor participa la Tabara de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, care în acest an se va organiza la Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” – Memorialul Ipoteşti, în perioada 10 – 14 august 2015.
În tabără, elevii vor putea să îşi dezvolte priceperile şi deprinderile în a reacţiona a situaţii de urgenţă, dar să se şi relaxeze.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)