Şase şcoli din judeţ au fost selectate într-un proiect elveţian

În anul şcolar 2015-2016, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a extins Proiectul JOBS, implementat încă din anul 2012, către Regiunea NE şi Regiunea Sud Muntenia, prin selectarea unui număr de 6 unităţi de învăţământ per judeţ.

 

JOBS este un proiect al Centrului internaţional de proiecte în domeniul educaţiei al Universităţii Pedagogice Zurich şi a fost dezvoltat în cooperare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi implementat în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti. Proiectul este finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi cooperare şi co-finanţat de Guvernul României, prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

„Obiectivul acestui proiect este de a pregăti elevii înmatriculaţi în ultimii ani din învăţământul gimnazial şi primii ani de învăţământ liceal tehnologic/ profesional pentru alegerea unei rute de pregătire profesională sau pentru continuarea studiilor la nivel universitar. Unităţile de învăţământ profesional şi tehnic din judeţul Botoşani care vor participa în Proiectul JOBS sunt Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani, Liceul Tehnologic „Petru Rareş” Botoşani, Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona”, a declarat inspectorul şcolar general Mihaela Huncă.

Unităţile de învăţământ gimnazial din judeţul Botoşani care vor participa în Proiectul JOBS sunt Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Botoşani şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Botoşani.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani