Prima comună care îşi cumpără autocar să transporte elevii la şcoli şi grădiniţe

Are două microbuze şcolare, dar nu fac faţă. Primăria care îşi cumpără autobuz pentru elevi. Prima comună din judeţ care îşi cumpără autocar pentru a putea face faţă transportului elevilor la şcoli şi grădiniţe.

 

Primăria comunei Ungureni va demara procedura de achiziţie a unui autocar cu destinaţia transport elevi. Primarul Ilie Ivanache spune că există în dotare două microbuze şcolare, dar acestea nu fac faţă numărului mare de elevi de grădiniţă, şcoală primară şi gimnazială.

„Noi avem 12 sate şi transportăm elevi şi de la 20 de kilometri. Avem două microbuze şcolare, dar nu este suficient şi din acest motiv am decis să cumpărăm şi un autobuz pe care să-l punem pentru transport elevi. Achiziţia va fi făcută după alegerile locale”, a declarat primarul Ilie Ivanache.

Procedura de licitaţie va fi demarată după alegeri pentru ca autobuzul şcolar să fie pregătit pentru transportul elevilor din anul şcolar 2016-2017. Finanţarea achiziţiei va fi făcută din fonduri locale economisite în fondul de rulment al primăriei.

Primarul a spus că în comună sunt 1200 de copii şi că Primăria trebuie să le asigure acestora accesul la educaţie. Primăria Ungureni are în administrare de la grădiniţe şi şcoli, până la un liceu, cel tehnologic din Plopenii Mari, unde învaţă 156 de elevi.

De asemenea, Primăria Ungureni încearcă să stimuleze elevii să obţină rezultate bune la învăţătură şi a alocat în acest an 100 de burse şcolare, dintre care 3 sociale şi 97 de merit, valoarea unei burse de merit fiind de 80 lei lunar.

Primarul Ilie Ivanache susţine că administraţia locală plăteşte anual peste 120.000 lei pentru transportul cadrelor didactice.
„Suntem o comună foarte mare, cu 12 sate, cu localităţi componente aflate la foarte mare distanţă una de alta. Cred că suntem şi comuna care plăteşte cei mai mulţi bani pentru deplasarea cadrelor didactice”, a precizat primarul comunei Ungureni.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani