Liceu din Botoşani dotat cu tablete de gigantul Telekom

Un liceu din Botoşani face parte dintr-un proiect pilot de digitalizare a unităţilor de învăţământ şi a fost dotat cu tablete şi abonamente la internet de către gigantul Telekom.

Telekom România distribuie în exclusivitate un pachet digital pentru şcoli, pachet ce include tableta şi conectivitate la internet, plus acces la platforma de management educaţional Adservio, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Potrivit comunicatului, pachetul contribuie la organizarea eficientă a procesului educaţional din România, îmbunătăţirea actului didactic, eliminarea acţiunilor birocratice şi creşterea interactivităţii dintre profesori, elevi şi părinţi. În plus, platforma funcţionează ca un liant între unităţile de învăţământ şcolar şi fiecare dintre părţile implicate – minister, inspectorat, directori de şcoli, departamentul de secretariat, profesori şi diriginţi, părinţi şi elevi.

Pachetul de bază include o tabletă Lenovo MIIX 310 cu sistem de operare Windows 10 preinstalat pentru profesori şi conectivitate mobilă 4G (prin SIM) si acces la platforma Adservio, la un preţ per elev începând de la 1,99 euro pe lună, fără TVA. Preţul final al soluţiei pentru fiecare unitate de învăţământ se calculează în funcţie de volumul de tablete şi numărul de elevi din fiecare unitate.

Suma lunară per elev se plăteşte doar 9 luni pe an, fiind excluse lunile de vacanţă de vară.

Până în prezent, şase unităţi de învăţământ au fost deja dotate cu pachetele digitale pentru şcoli de la Telekom şi Adservio: Colegiul Naţional ‘A. T. Laurian’ din Botoşani, Liceul Teoretic ‘Vasile Alecsandri’ din Iaşi, Grădiniţa şi Şcoala Primară EUROED din Iaşi, Liceul Teoretic ‘Şcoala Europeană’ din Bucureşti, Grădiniţa şi Şcoala IOANID din Bucureşti, Colegiul Naţional ‘Spiru Haret’ din Bucureşti.

Prin utilizarea platformei educaţionale incluse în pachet, părţile direct implicate în procesul didactic (profesori, elevi şi părinţi) devin mai responsabile şi se pot implica mai mult în actul didactic şi în procesul educaţional. Astfel, în unităţile de învăţământ unde platforma a fost deja introdusă, s-au înregistrat cu până la 63% mai puţine absenţe, a crescut cu un punct media notelor obţinute de elevi şi s-au înregistrat rezultate mult îmbunătăţite la testările naţionale.

Profesorii pot accesa platforma educaţională Adservio de pe tableta inclusă în pachetul Telekom, iar părinţii sau elevii – de pe orice dispozitiv conectat la internet, pe baza unui user şi a unei parole, direct pe site-ul dedicat. Platforma este compatibilă cu sistemele de operare iOS, Android şi Windows.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani