PNL și PDL au dat drumul atacului la Portariuc: ”Să se maturizeze”

PNL a transmis un comunicat de presă, prin purtătorul de cuvânt al PDL, în care „eroul” este primarul pesedist Ovidiu Portariuc. Liberalii îl acuză pe portariuc de manipulare și imaturitate și îi cer acestuia să lucreze pentru botoșăneni. Mai mult, PNL și PDL susțin că Portariuc și PSD sunt panicați pentru că la alegerile europarlamentare au fost votați de doar 10% dintre botoșăneni, fără a menționa că numărul voturilor obținute de PNL și PDL la un loc este mai mic decât cel al social-democraților.

Mai mult, PNL și PDL se dezic de PMP și de Traian Băsescu și spun că nici pe viitor nu va exista o colaborare între partidul actualului președinte al țării și partidul unic de dreapta. 

Comunicat de presă:

Având în vedere că Ovidiu Portariuc, încă primar al municipiului Botoșani, recidivează iresponsabil în ceea ce privește poziționarea sa față de toți cetățenii orașului care au alte opțiuni politice decât cele pro PSD, suntem în măsură să facem următoarele precizări:
1. Partidul Național Liberal este, începând de săptămâna trecută, marele partid al dreptei românești. Sigur, noua construcție politică este una care nu mai garantează zona de confort politic în care evoluează domnul Portariuc.
2. Între PNL și Traian Băsescu nu există nici cea mai mică legătură. PNL este rezultanta coagulării forțelor politice de dreapta din România, coagulare care nu a presupus și nu va presupune nici un fel de colaborare cu partidul lui Traian Băsescu, PMP.
3. Traian Băsescu a semnat primul pe lista de semnături care va susține legal candidatura lui Cristian Diaconescu. Ca atare, și în acest caz, Ovidiu Portariuc conștient și asumat manipulează opinia publică.
4. Partidul de buzunar al lui Călin Popescu Tăriceanu nu este și nu va fi o construcție politică serioasă. Liberalii sunt în PNL și nu în altă parte, deși același Ovidiu Portariuc face eforturi disperate să deturneze agenda publică.
5. Îl rugăm pe domnul primar să se maturizeze și să comunice, o dată pentru totdeauna, care sunt acei liberali care vor să sprijine PSD, care sunt acei liberali “adevărați” din Botoșani care doresc refacerea USL. Rugămintea noastra este una adresată lui Ovidiu Portariuc și acum mai bine de 2 luni de zile. Evident, totul este o mare minciună.
6. Cu titlu de inventar, este natural să-i amintim lui Ovidiu Portariuc că 90% dintre cetățenii cu drept de vot din municipiul Botoșani nu au votat PSD la cele mai recente alegeri europarlamentare. Pe listele electorale permanente se află înregistrați peste 100 000 de cetățeni, iar PSD a contorizat la alegerile europarlamentare puțin peste 10 000 de voturi. Ca atare, atacul de panică al primarului este unul pe care îl putem înțelege și chiar tolera. Peste foarte puțin timp, PSD va trece în opoziție, acolo unde își poate regândi, în liniște, fără presiunea guvernării, identitatea și proiectele reale pentru România.
7. Din păcate pentru evoluția administrativă a municipiului Botoșani, deciziile politice ale primarului Portariuc compromit ireversibil orice formă rațională, onestă și aplicată de dialog între instituția Consiliului Județean și Primăria municipiului.
8. Deși ne repetăm, deși facem eforturi reale și corecte de a separa radical politica de administrație, noi, liberalii, facem și de această dată un apel către primarul Portariuc și credem că va întelege necesitatea unei decizii extrem de importante pe care va trebui să o ia în cel mai scurt timp: își asumă cu adevărat mandatul de primar câștigat în 2012, cu ajutorul liberalilor care astăzi sunt dușmanii poporului său, poporului PSD, sau va juca până la finalul carierei sale politice rolul de ieftin agent electoral al neputinței PSD?

Domnule primar, lăsați PNL în pace. Munciți pentru oraș, munciți pentru oamenii lui. NIMIC din proiectul cu care ați câștigat voturi în 2012 nu a fost finalizat. Acesta este adevărul! Vă credem și va înțelegem! Vă doare și vă îngrijorează acest adevăr!

Încheiem și ne permitem să facem o ultimă precizare.
Fără PNL, dumneavoastră nu existați! Și, am ajuns la această concluzie observând, cu tristețe, că acordați infinit mai multă atenție liberalilor, decât propriei dumneavoastră identități politice și propriului mandat de primar.

Da, domnule Portariuc, 90% dintre cetățenii municipiului Botoșani nu votează PSD!

PNL filiala Botoșani

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)