PSD se răzbună la municipiu: învinge PNL-PDL și schimbă viceprimarii

În primăvară PNL și PDL erau victorioși, acum e rândul PSD! Municipiul Botoșani ar putea avea alți viceprimari de la mijlocul săptămânii viitoare. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local, din 17 septembrie, figurează și schimbarea celor doi actuali viceprimari, liberala Cătălina Lupașcu și pedelistul Eugen Țurcanu.

Pesediștii susțin că PNL și PDL când au făcut majoritatea au schimbat viceprimarul PSD, pe Cosmin Andrei, iar acum, după ce alături de social-democrați vor vota și doi consilieri PDL care nu și-au părăsit partidul, vor fi schimbați viceprimarii Alianței Creștin Liberale.
„Le mulțumesc celor doi foști colegi care și-au dat mâna cu ei”, a declarat Eugen Țurcanu, făcând referire la Florin Ghiorghiță și Marius Buliga.

De asemenea, pe ordinea de zi figurează și reorganizarea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement, unde Țurcanu are păstrat postul de director și care după reorganizare va fi transformată în mai multe servicii, ceea ce înseamnă că pedelistul nu va mai avea unde se întoarce director dacă va fi schimbat din funcția de viceprimar.

Primarul pesedist Ovidiu Portariuc a declarat că îl susține pe Cosmin Andrei pentru revenirea pe funcția de viceprimar, iar pentru al doilea post susține un consilier local „care să vrea să muncească pentru botoșăneni”. Surse din mediul politic susțin că PSD l-ar putea susține pe democrat-liberalul Marius Buliga pentru un post de viceprimar.

Buliga a spus că nu a părăsit PDL și că încă nu a semnat pentru a rămâne în acest partid pentru că legislația îi permite să mai amâne semnarea. „Eu nu am semnat încă pentru rămânerea în PDL pentru că am timp încă foarte multe zile și pentru că nu mi-a plăcut faptul că mi s-a pus în față o foaie pe care să o semnez în anumite condiții. Nu e în regulă așa ceva, dar neg și zvonurile despre discuțiile cu PSD”, a declarat Buliga.

Celălalt consilier local PDL despre care liberalii și pedeliștii spun că a trecut de partea PSD este Florin Ghiorghiță, fost viceprimar în perioada 2000-2012. Acesta este acuzat că a fost numit director în cadrul Registrului Auto Român la nivel regional pentru a trece de partea PSD. „Nu PSD m-a ajutat să ajung acolo, ci un om de afaceri. Nu am renunțat la PDL, nu mi-a cerut nimeni să rămân în PDL, nu am negociat nimic cu PSD”, a spus Ghiorghiță.

Viceprimarul liberal Cătălina Lupașcu a răs într-o conferință de presă de primarul Ovidiu Portariuc și de consilierul democrat-liberal Florin Ghiorghiță.
„A creat și locuri de muncă domnul Portariuc, i-a dat un loc de muncă domnului Ghiorghiță pentru un vot în Consiliul Local”, a declarat Cătălina Lupașcu.

Cei 7 consilieri locali ai PSD se bazează în lupta cu PNL și PDL pe voturile celor doi consilieri PPDD, pe votul consilierului PC și pe cele ale lui Ghiorghiță și Buliga, având o majoritate la limită de 12 voturi contra 11 voturi formate din PNL-PDL-PER-PNȚCD.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)