Șah la PNL! PSD propune reducerea TVA și scăderi de impozite și roagă PNL să le voteze

Social-democrații botoșăneni au făcut un apel către parlamentarii Opoziției, ai PNL și foștii parlamentari PPDD, să voteze proiectul noului Cod fiscal deoarece prede scăderi de taxe și încurajează crearea locurilor de muncă. Costel Lupașcu, purtătorul de cuvânt al PSD Botoșani, susține că acest proiect conține multe măsuri de dreapta, respectiv diminuarea fiscalității, dar și măsuri de stânga, mai precis crearea de locuri de muncă.

„Îi rugăm pe colegii parlamentari de la celelalte partide să lase jos armele politice și să iasă din paradigma conflictului politic. Noul Cod Fiscal nu avantajează un partid sau altul. Este un proiect care e în avantajul cetățenilor din această țară. Parlamentarii PNL și PPDD au ocazia de a demonstra public că îi pun pe cetățeni mai presus decât șefii lor de partid. Parlamentarii PNL au fost votați de botoșăneni, nu de domnul Blaga sau doamna Gorghiu. Să voteze deci cum e bine pentru botoșăneni, nu cum e bine pentru Blaga sau Gorghiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Botoșani.

De asemenea, Costel Lupașcu a precizat că îi roagă pe ceilalți parlamentari să abandoneze conflictul politic și să se gândească la botoșănenii care vor beneficia de reducerea TVA de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie 2016, și la 18%, începând de la 1 ianuarie 2018.
Social-democrații susțin că măsurile propuse în noul Cod fiscal vor crea în județul Botoșani 3.200 de locuri de muncă în 2016 și alte 1.700 în următorii ani. Calculul s-a făcut prin raportarea estimării naționale a Ministerului Finanțelor privind noile locuri de muncă la ponderea pe care o are populația județului în total populație.

„Îi rugăm pe parlamentarii de la PNL și PPDD să aibă în vedere cele 3.955 de microîntreprinderi din județul Botoșani care vor beneficia de o impozitare diferențiată, între 1% și 3%, în funcție de numărul de salariați. Toți parlamentarii din Botoșani trebuie să se gândească la cei peste 51.000 de salariați botoșăneni care vor beneficia de reducerea contribuției de asigurări sociale la angajat de la 10,5% la 7,5%, începând cu 1 ianuarie 2017. Toți parlamentarii din Botoșani trebuie să se gândească la cei peste 5.100 de agenți economici vor beneficia de reducerea contribuției de asigurări sociale la angajator de la 15,8% la 13,5%, de la 1 ianuarie 2017”, a mai spus Lupașcu. Acesta le-a reamintit liberalilor că TVA a fost crescută la 24% de Guvernul Boc. „Orice liberal de bună credință ar vota cu două mâini astfel de măsuri”, a completat Lupașcu.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)