Mihai Țurcanu a fost validat europarlamentar al PNL

Botoșăneanul Mihai Țurcanu a fost validat pentru postul de europarlamentar lăsat liber după numirea lui Eduard Hellvig la șefia Serviciului Român de Informații.

Validarea lui Mihai Țurcanu s-a făcut în ședința la nivel central a PNL de luni, urmând ca PNL să transmită către PPE modificarea și să se facă ultimii pași pentru ca botoșăneanul să-și preia mandatul de europarlamentar.

Mihai Țurcanu va fi europarlamentar timp de patru ani, până în 2019, atunci când vor fi din nou alegeri europarlamentare.
Acesta este fratele lui Florin Țurcanu, președinte al PNL Botoșani și va fi primul botoșănean care va fi europarlamentar.

„Partidul urmează să facă demersurile necesare pentru a transmite la Bruxelles modificarea survenită în lista europarlamentarilor. Nu știu data exactă când voi prelua mandatul de europarlamentar”, a spus Mihai Țurcanu.

Botoșăneanul a mai ocupat postul de președinte al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, iar apoi a fost consilierul premierului Victor Ponta pe probleme sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, după care vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

La alegerile europarlamentare din 2014, Mihai Țurcanu a fost pe lista candidaților PNL și a fost „primul sub linie”, însă prin promovarea lui Eduard Hellvig la șefia SRI, locul lăsat liber va fi ocupat automat de botoșăneanul Țurcanu.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)