PNL a scăpat de un „împărat” şi a dat peste un adevărat baron local. Petrache e şeful PNL!

Prostie politică în cantităţi industriale în PNL Botoşani. Anunţata demisie a lui Florin Ţurcanu de la şefia PNL a produs un război atât de mare între taberele rivale din partid încât conducerea de la Bucureşti a numit un baron local din alt judeţ şef peste liberalii botoşăneni.

Noul preşedinte interimar al PNL Botoşani este Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov şi filialei liberale din acest judeţ, precum şi secretarul general al partidului la nivel naţional. Dacă Ţurcanu era numit „împărat”, Petrache este un adevărat baron local, unul dintre politicienii unşi cu toate alifiile.
Astfel se confirmă ceea ce spunea Ţurcanu că doar el poate ţine unit partidul.

Rolul lui Petrache este acela de a calma spiritele în vechiul PNL, de a pune pe picioare filiala pentru lupta cu PSD dar şi pentru cea cu fostul PDL pentru desemnarea candidaturilor la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, din 2016.
Botoşani devine extrem de interesant pe scena politică naţională deoarece atât PSD, cât şi vechiul PNL sunt conduse de secretarii generali ai partidelor la nivel naţional, Andrei Dolineaschi, respectiv Marian Petrache.
Până acum, în locul lui Ţurcanu s-au vehiculat numele lui Gheorghe Sorescu, Mihai Ţurcanu, Costel Şoptică şi Viorel Grigoraş.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean