Liberalii au uitat de PSD şi s-au contrat între ei în şedinţe de CL

Consilierii locali ai PNL au uitat de eternul război cu PSD-ul şi au ajuns să se contreze între ei. Prima echipă a fost formată din Ovidiu Luca şi Eugen Ţurcanu, iar al doilea „cuplu” a fost format din Cătălina Lupaşcu şi fostul viceprimar Cătălin Alexa.

Ovidiu Luca l-a contrat pe Eugen Ţurcanu la dezbaterea privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Locuinţe pentru tineret destinate închirierii”, pe Şoseaua Iaşiului. Agenţia Naţională pentru Locuinţe urmează să construiască acolo 80 de locuinţe, în prima etapă.

„Din calculele făcute reiese că o locuinţă va costa peste 71.000 euro. Acum trei ani domnul primar promitea locuinţe la 15.000-20.000 euro, după modelul Mazăre de la Constanţa. O să mi se răspundă că acesta este un deviz estimativ, dar eu nu văd să se reducă preţul la 15.000-20.000 euro în urma licitaţiei”, a spus Eugen Ţurcanu.

Replica a venit din partea colegului de partid Ovidiu Luca: „Una îi una, alta îi alta. Nu are legătură acest proiect cu promisiunile din campanie”.

În cele din urmă, cu puţin circ, proiectul a trecut pentru că totuşi sunt fonduri guvernamentale care vor intra în municipiu. 

A doua contră între liberali a venit la dezbaterea proiectului de modificare a contractului de delegare a serviciului de transport de călători efectuat cu autobuze către SC Microbuzul SRL.

Fostul viceprimar Cătălina Lupaşcu a declarat că nu este de acord să se ofere o prelungire de trei ani a contractului până la organizarea unei noi licitaţii pentru stabilirea unui nou operator, în ciuda expunerii de motive făcută de colegul său de partid, fostul viceprimar Cătălin Alexa. „Dacă l-ai luat pe nu în braţe atunci e NU. Ascultă-mă!”, a fost replica tăioasă a lui Alexa.

Proiectul a fost aprobat în forma amendată de Cătălin Alexa, formulă votată şi de PNL şi de PSD. 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani