PNL: Primarul Cătălin Flutur a fost premiat pentru atragerea fondurilor europene

Catalin Flutur premiatAvând în vedere contribuția pentru rata mare de atragere a fondurilor europene în municipiul Botoșani, fostul primar, Cătălin Mugurel Flutur, a primit distincții care au evidențiat performanțele sale în domeniul respectiv.

Astfel, în octombrie 2010, publicația “Buletin de Europa”, a Reprezentanței Comisiei Europene, cu un tiraj de 40.000 de exemplare, distribuit în toată Romania, l-a declarat pe Cătălin Mugurel Flutur “Europeanul lunii” ca urmare a numărului și valorii mari a proiectelor europene pe care acestea le-a atras pentru dezvoltarea municipiului Botoșani.
Pentru aceleași merite, Revista Română de Administrație Publică Locală, l-a desemnat pe Cătălin Mugurel Flutur, la începutul lunii octombrie 2011, cel mai bun primar din regiunea Nord Est.
În cele două mandate ale sale, primarul Cătălin Mugurel Flutur a atras fonduri europene pe toate axele puse la dispoziție de Uniunea Europeană, municipiul Botoșani ocupând un loc fruntaș în țară din acest punct de vedere. Dacă la fondurile europene adăugam și fondurile guvernamentale atrase în perioada respectivă, valoarea totală a acestora se situează la aproximativ 120 de milioane de euro, care s-au concretizat în proiecte de reabilitare străzi și căi pietonale, reabilitarea Centrului Istoric, a sistemului de termoficare, a unităților de învățământ și sanitare aflate în administrarea autorității locale, modernizarea parcurilor, iluminatului stradal și creșterea siguranței publice, reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” şi Parcul de agrement „Cornişa”.
“Toate aceste realizări arată dorința și capacitatea noastră de a dezvolta municipiul Botoșani prin proiecte finanțate din fonduri atrase, pentru că niciodată nu am fi putut face asta cu fonduri proprii. Aceste realizări au fost apreciate chiar și de cei din afara Botoșaniului și această recunoaștere nu poate decât să ne bucure. Am demonstrat că totul este posibil dacă există dorință de implicare și competență. Însă ele nu ar fi fost posibile fără sprijinul unei întregi echipe pe care am avut-o aproape, începând de la consilierii locali, până la specialiștii din Primărie și bineînțeles fără sprijinul acordat de cetățeni. Din păcate în ultimii patru ani, din tot acel avânt am ajuns la un regres. Trebuie să repornim motoarele și să recuperăm tot acest timp pierdut”, declară acum fostul primar Cătălin Mugurel Flutur, care candidează pentru un nou mandat.   
DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE AL PNL BOTOSANI

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani