PSD: Flutur să explice cum a pierdut fonduri de milioane de euro alături de Cătălin Alexa

Comunicat: PSD Botoșani îi solicită fostului edil al orașului, Cătălin Flutur să le spună botoșănenilor câte milioane de euro din fonduri europene a pierdut în urma afacerilor murdare ale fostului viceprimar Cătălin Alexa pentru care DNA a finalizat urmărirea penală și l-a trimis în judecată.

Fostul viceprimar al municipiului Botoşani Cătălin Alexa, fratele acestuia Bogdan Alexa, dar şi alţi patru apropiaţi ai acestora au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, participaţie improprie la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, înşelăciune, spălare de bani sau fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Social democrații botoșăneni au declarat că fostul edil al orașului, Cătălin Flutur, are obligația de a le spune cetățenilor dacă a avut sau nu cunoștință de faptele ilegale comise de Cătălin Alexa în perioada noiembrie-decembrie 2011, în timpul lucrărilor privind reabilitarea sistemului de termoficare a municipiului, program derulat prin fonduri europene.
“Botoșănenii au dreptul să știe adevărul despre implicarea domnului Flutur în acest caz în care s-au pierdut fonduri europene pentru municipiul Botoșani. Fie nu a știut de acțiunile frauduloase ale fostului viceprimar, și atunci înseamnă că habar nu avea ce se întâmpla în instituția pe care o conducea, fie a știut, iar atunci va trebui să explice la DNA de ce a permis acest lucru. Deci, ori vorbim de un management iresponsabil, ori de complicitate la faptele pentru care este acuzat și trimis în judecată Cătălin Alexa, viceprimar în mandatul lui Cătălin Flutur”, arată PSD Botoșani.
Cea de-a doua instituție care s-a sesizat în cazul faptelor de corupție de care este acuzat Cătălin Alexa este Agenția Națională de Integritate. Aceasta a constatat că fostul viceprimar s-a aflat în conflict de interese, în calitate de președinte al comisiei de evaluare a lucrărilor la sistemul de termoficare al municipiului Botoșani, în 2011 când a declarat câștigătoare firma fratelui său, Alexa Bogdan Vasile. Astfel, Cătălin Alexa, prin faptele comise a prejudiciat bugetul Primăriei municipiului Botoșani cu suma de 3.362.720 euro.  
PSD Botoșani îi cere co-președintelui PNL Botoșani Cătălin Flutur să prezinte botoșănenilor faptele pentru care este cercetat de către DNA privind activitatea sa anterioară de la Primăria municipiului Botoșani. Investigațiile împotriva domnului Cătălin Flutur au fost comunicate oficial de către procurorii DNA.
Social-democrații din Botoșani acordă prezumția de nevinovăție domnilor Cătălin Flutur și Cătălin Alexa, până la pronunțarea unei decizii definitive din partea unui judecător. Pe de altă parte, domnul Cătălin Flutur trebuie să își asume răspunderea pentru faptele sale și să nu dea vina pe altcineva pentru ceea ce i se întâmplă în relația sa cu organele judiciare.
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
Organizatia judeteana Botosani
Str. Stefan Luchian, nr. 29
Municipiul Botosani, judet Botosani
Tel/fax: 0231 / 531 193
Mobil: 0786 773 773 (0786 PSD PSD)

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani