Autoritățile condamnă campania murdară a lui Flutur împotriva lui Portariuc

Comunicat de presă: Biroul Electoral al Municipiu lui Botoșani a admis plânge rea formulată de PSD referi toare la campania murdară desfășurată de candidatul PNL la Primărie, FLUTUR CĂTĂLIN MUGUREL și de departamen tul de comunicare al PNL, îm potriva actulului primar, Ovi diu Portariuc.

Potrivit hotârârii Biroului Electoral, FLUTUR CĂTĂLIN MUGUREL „a încălcat preve derile legale referitoare la conținutul campaniei elec torale pentru alegerile loca le din 05 iunie 2016”. În cu prinsul hotărârii se condamnă faptul că în presa locală can didatul PNL și organizația sa politică au difuzat informații mincinoase și acuzații fără ni cio acoperire.
Biroul Electo ral Municipal a constatat că PNL a difuzat mai multe acuzații nefondate și neprobate în niciun fel, ceea ce a afectat imaginea și interesele legitime ale candidatului Ovidiu Portariuc. Referitor la acuzația murdară a PNL că primarul ar fi fost cercetat penal, Biroul electoral constată că acest „fapt nu a fost probat în niciun fel în cadrul arti colului și nici prin înscrisurile depuse de reprezentantul PNL în biroul electoral al circumscripției electorale nr. 1 Botoșani”.

PNL a împroșcat cu acuzații false
La fel, este condamnată acuzația formula tă de PNL cum că Portariuc ar fi suspen dat abuziv directorul de la Teatrul „Vasila che”. Biroul electoral consideră că această afirmație a fost falsă întrucât „în presă se afirmă că destituirea acestuia a fost le gală, așa cum s-a constatat de instanțele judecătorești”.
În concluzie, Biroul electoral municipal „constată că în conținutul comunicatului de presă elaborat de Departamentul de comunicare al PNL Botoșani s-au folo sit acuze la adresa actualului primar al municipiului Botoșani și candidat la reînvestirea în funcție, Ovidiu Portariuc, din partea PSD, fără ca la baza lor să existe probe, cum ar fi dovezi că se efectuează cerce tări penale sau că s-ar fi început urmări rea penală împotriva acestei persoane”,

Cetățenii revoltați de tentativa lui Cătălin Flutur de a bloca întâlni rile primarului cu cetățenii
În aceeași manieră agresivă, reprezentanții partidului condus de Cătălin Flutur au încercat să blocheze întâlnirile cu cetățenii ale primaru lui Ovidiu Portariuc. Aceștia au făcut plângeri împotriva primarului, inclusiv cu privire la acțiunea prin care acesta i-a invitat pe cetățeni să viziteze Parcul de agrement „Cornișa”. Reacția publică a fost însă contrară demersului PNL:
„Foarte bine domnule primar, noi avem nevoie de cineva care să ne asculte, nu de cineva care stă cu burta la soare și face plângeri împotriva celor care chiar își dau silința”, se arată într-un comentariu pe o publicație online din Botoșani.
„Stați să înțeleg?!!! … primarului i se interzi ce de BEJ să se întâlnească cu oamenii, dar Flutur n-are nicio problemă?!!” își arată ne dumerirea un alt cetățean pe un site de știri local.
„Mă bucur că domnul Primar nu renunță la întâlnirile cu cetățenii. Îl susțin și îl felicit că luptă curat, nu murdar ca cei din PNL, bra vo!!!”, scrie un alt botoșănean pe pagina unei publicații locale.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani