PNL la un pas de o gafă uriaşă. Poate pierde o mulţime de primari dacă face asta

Cristian AchiteiOPINIE: Cursa pentru prinderea unui loc eligibil pe listele pentru alegerile parlamentare din toamnă, la Senat şi Camera Deputaţilor, a început atât la PNL, cât şi la PSD. Potrivit unor surse din PNL, liberalii sunt pe punctul de a face o gafă uriaşă care poate lăsa partidul fără susţinerea unui număr important de primari.

Această gafă pe care liberalii sunt gata să o facă ar fi neincluderea lui Cristian Achiţei pe locurile eligibile, adică 1 sau 2, la Senat sau Camera Deputaţilor.
Achiţei este unul dintre puţinii lideri actuali, alături de Cătălin Flutur şi Doina Federovici, care poate mobiliza primarii din judeţ în luptele electorale. Iubit şi urât în egală măsură pentru modul direct de a fi, pentru faptul că spune ce gândeşte chiar dacă deranjează, Achiţei este respectat şi de PNL şi de PSD pentru că este un profesionist în domeniul său de activitate, pentru că ştie judeţul ca în palmă, pentru că a fost în fiecare comună în parte să susţină candidaţii partidului la primării şi consilii locale.
Cristian Achiţei a fost „sacrificat” de partid la alegerile locale şi nu a fost lăsat să candideze pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani, candidatura sa fiind blocată pentru a i se face loc lui Gheorghe Sorescu.  Acest „sacrificiu” a fost acceptat pentru că Achiţei este un soldat disciplinat al partidului, deşi primarii liberali şi foşti pedelişti l-ar fi vrut pe acesta candidat la preşedinţia CJ-ului.
Să nu îl pui pe Achiţei pe primul loc la Senat, spre exemplu, înseamnă că PNL şi liderii partidului îşi asumă pierderea susţinerii unui număr mare de primari şi de consilieri locali pentru că Achiţei a fost alături de candidaţii liberali din judeţ în timp ce alţii au preferat să facă din birou campania electorală sau să-i susţină pe cei din teritoriu doar pe Facebook. Nu cred că acei primari pe care Achiţei şi i-a fidelizat vor face „blat” cu PSD, dar nu se vor implica şi e tot una pentru viitorul scor al PNL la parlamentare în judeţ.
Apoi, primarii ştiu că Achiţei nu a făcut scandal în PNL pentru a fi lăsat să candideze la preşedinţia CJ tocmai pentru că este soldat disciplinat şi, în mod firesc, devotamentul faţă de partid se răsplăteşte, iar când vor vedea că este din nou sacrificat, doar că de această dată fără acordul său, nu vor asista nepăsători pentru că ei ar putea păţi la fel în viitor şi devotamentul faţă de partid să fie călcat în picioare de cei din birourile partidului.
Bogdan CALINIUC

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani