Șoc în PNL! Actualii parlamentari vor pierde din locurile eligibile. Primarii vor avea candidatul lor

Primarii liberali vor un loc fruntaș pe listele pentru parlamentare și își vor face simțită puterea politică pe care o dețin pentru că ei sunt și cei care trebuie să tragă, alături de candidați, pentru un rezultat bun la alegerile generale.

Cătălin Rotundu, președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL, a declarat că unul dintre primarii în funcție va fi candidat la parlamentare pe lista partidului.

„Consider ca este normal ca minimum unul din locurile pe liste trebuie să fie atribuit unui primar care a confirmat în administrația locală. Președintele interimar al ACOR și cu mine în calitate de președinte LAL ne vom consulta cu toți primarii liberali, iar cine va fi susținut majoritar cu siguranță vom purta negocieri politice corecte cu multă diplomație și bun-simț pentru a accede pe liste, dar pe merit”, a declarat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni.

În momentul de faţă, PNL are doi senatori, Viorel Grigoraş şi Corneliu Popescu(„transferat” de la PPDD), şi patru deputaţi, respectiv Roxana Anuşcă Ţurcanu, Cristian Roman, Costel Şoptică şi Verginel Gireadă. 

La următoarele alegeri parlamentare vizează locuri eligibile Cristian Achiţei, Costel Şoptică şi Viorel Grigoraş, la Senat, şi Cristian Roman, Verginel Gireadă şi Gabriel Alecsandru, la Camera Deputaţilor, precum şi alţi doi consilieri locali care nu au preferinţe ci doar vor loc eligibil. Apoi, liberalii s-au angajat public să îşi promoveze tinerii şi femeile şi trebuie să asigure locuri atât pentru organizaţia de tineret, cât şi cota de gen. 

Liberalii care vor să candideze la parlamentare vor trebui să-şi depună CV-urile la CJEX-ul local, după care candidaturile vor fi validate sau nu în Biroul Politic Naţional. Un cuvânt decisiv în stabilirea candidaţilor şi a ordinei pe liste o va avea, însă, Cătălin Flutur, preşedintele unic al PNL Botoşani şi cel care a căpătat o greutate covârşitoare după ce a reuşit să recâştige funcţia de primar al municipiului Botoşani, pierdută în urma alegerilor din 2012 când i-a avut pe vechii liberali ca şi adversari. 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani