Un om de afaceri îl desfiinţează pe Costel Şoptică: datorii, evaziune

Mihai Tincu, PSD

 

Un om de afaceri, consilier local al PSD, a sărit în apărarea Mihaelei Huncă, inspector şcolar general şi candidat PSD la Camera Deputaţilor, care a fost atacată ieri de către deputatul liberal Costel Şoptică, de doi primari şi doi foşti primari PNL.

Omul de afaceri Mihai Tincu, consilier local PSD, spune că prin atacul la Huncă şi prin atacul la fosta administraţie Ovidiu Portariuc, Şoptică a atacat de fapt PSD-ul.

Tincu a avut o reacţie extrem de dură la adresa deputatului Costel Şoptică, candidat la Senat din partea PNL. Cei doi au fost colegi în fostul USL.

„A spus despre Huncă, despre Portariuc şi administraţia veche, din care am făcut eu parte. Şoptică era deputat pe atunci şi nu îşi rezolvase treaba cu statul, cu împrumutul de la o bancă românească pe care nici acum nu şi l-a rezolvat. Nu ştiu cum se numeşte asta, probabil evaziune. Plus faptul că şi-a împrumutat 5 milioane şi nu a mai dat înapoi nimic. Despre faptul că, aşa am auzit, pe foiţa unde îşi fac ei publicitate trebuia să fie tăiat şi el şi Verginel(n.r.: Verginel Gireadă) să nu apară că dă rău la oameni. Învăţământul botoşănean vizavi e rezultate, ca procente, în ultimii ani, se situează în prima parte a clasamentului, chiar printre primele. Eu sunt de acord cu declaraţiile politice până la un punct. E bine să ne păstrăm măsura şi să ne vedem de problemele noastre”, a declarat Mihai Tincu.

Social-democratul şi-a continuat tirul acuzator la adresa lui Şoptică.

„Declaraţiile lui sunt exagerate, departe de adevăr. El a făcut un împrumut şi nu l-a plătit, de 5 milioane euro, dar o acuză pe Huncă, acuză conducerea pesedistă folosind-o pe Huncă, pe administraţia Portariuc din care am făcut şi eu parte, băgând în faţă trenul de mare viteză şi altele. Dar uită câte a lăsat Portariuc în urmă şi uită ce probleme sunt în ograda lor. Eu din câte ştiu au probleme mari în ograda lor… Până una alta, Huncă este inspectorul general al învăţământului. Învăţământul botoşănean traversează o perioadă bună şi are legătură şi cu PSD asta. De ce nu a rămas el în învăţământ să-şi facă treaba? Să ridice o şcoală, să scoată doi olimpici la matematică şi să nu rămână la stat dator şi să nu mai fie obligat să-şi vândă casa la copii”, a completat Mihai Tincu.

Omul de afaceri a lansat un atac şi la adresa primarului Cătălin Flutur, preşedintele PNL.

„Şoptică a vorbit despre faptul că numai Flutur o să facă grădiniţe în oraşul acesta. Şi mă mir cu ce. Cu banii Guvernului tehnocrat, nu? Flutur nu este în stare să termine Teatrul şi Cornişa şi nu a avut curajul să dea un răspuns în Consiliul Local când l-am întrebat. Flutur nu e în stare să continue proiectele lui Portariuc, aşa cum a fost Portariuc, Cornişa, Teatrul, ANL-urile, transportul electric pe care l-a preluat şi pe care îl ridică în slăvi, dar este proiectul lui Portariuc, Stadionul care trebuia repus de CNI la o rectificare de buget în sfârşitul lui iunie, când primar era Flutur şi deputat Şoptică”, a concluzionat Mihai Tincu.

Omul de afaceri a uitat să menţioneze că pentru proiectul de modernizare a Teatrului Mihai Eminescu s-a obţinut finanţare până în 2012 şi că în cei 4 ani de mandat Portariuc s-au început lucrările, nu s-a reuşit finalizarea proiectului şi s-a pierdut şi finanţarea de 5 milioane euro. De asemenea, în ceea ce priveşte proiectul Cornişa, licitaţia a fost începută de Flutur la începutul lui 2012, iar în patru ani nu s-a finalizat construcţia parcului.

BanulBotosanean.ro