Un lider PNL ar putea prelua ALDE Botoşani. Mincă: Doar dacă vine cu 10 primari PNL, cum a promis

PNL la un pas de implozie chiar înaintea alegerilor interne din partid.

Zvonurile din mediul politic dau ca sigură preluarea organizaţiei judeţene ALDE de către consilierul judeţean liberal Radu Judele, cel care este şi vicepreşedinte al PNL. Acesta a fost administrator public al Consiliului Judeţean în perioada 2012-2016.

 

Contactat telefonic, Judele neagă zvonurile dar lasă loc la interpretări.

“A ajuns şi la urechea mea acest zvon, iar momentan pot să vă spun că nu este adevărat. Acum sunt membru PNL, momentan nu părăsesc partidul. Nu este o discuţie care trebuie purtată acum”, a declarat Radu Judele.

 

Actualul preşedinte al ALDE Botoşani, Liliana Mincă, a dat o declaraţie prin care se înţelege că Judele a negociat deja acest “transfer”.

“Eu sunt dispusă să îi predau la cheie organizaţia ALDE Botoşani, doar dacă vine cu 10 primari PNL, aşa cum a promis. Într-o lună am dus această organizaţie de pe locul 41 în ţară pe locul 34 şi o las cu sedii, cu datorii plătite, pe locul trei după PSD şi PNL. El să vină cu zece primari PNL pentru a întări ALDE şi eu mă retrag şi anunţ totul într-o conferinţă de presă”, a declarat Liliana Mincă.

Întrebată dacă Judele ar fi tentat să renunţe la funcţia de consilier judeţean prin plecarea din PNL, Mincă a mai spus: “E un simplu consilier judeţean, doar nu e director. Normal că poate renunţa la acest statut, mai ales că vine preşedinte de organizaţie la un partid aflat la putere”